Sunday, January 17, 2010

MCF update!


mataCantikfoto update...

aku baru sahaja selesai mengupdate photo untuk mataCantikfoto blog. Ini baru siri pertama dari 3 sesi outing hari sabtu yang lepas. Objektif utama aku untuk outing itu, adalah untuk mengeksperiment 50mm dengan lebih luas.. Sila lah ke sana untuk melihat phoho! ^_^

sekian,
A.L

Thursday, January 14, 2010

update..update!

Alhamdulillah, nampaknya tahun ni adalah satu permulaan yang hebat! walaupun ada bagi sesetangah perkara terpaksa di korban kan...hurmm aku tak dapat nak patah balik ke belakang, tapi apa yang terjadi sebelum ni adalah sesuatu yang perlu aku lihat dan belajar. Ini membuatkan aku lebih menghargai apa yang aku ada sekarang...

Okay! update pasal aku, sekarang ni aku memang busy dengan kerja-kerja di studio (office aku la) dan juga aku sekarang sedang bergiat aktif dengan GenYouth Photohunter. Di sini majoritinya adalah photographer-photographer muda (termasuk aku - eh! muda apa aku nih..aalalala) dari bahagian penang berkumpul dan menjalankan beberapa aktiviti seperti outing, TT (teh tarik session juga sharing session), tengok wayang, lepak starbuck MPH sambil baca buku photography. Aku suka group ni, nampak komitment diowang, nampak kesungguhan diowang. dan kami juga kadang minta la nasihat dari beberapa photographer berpengalaman. Okay cukup dulu pasal GYP, nanti aku cerita pasal GYP untuk entry akan datang.

iCon penang juga sedang merangcang beberapa aktiviti yang banyak untuk para icon-ians di penang! so..tungggguuuu!!!! (kalau sapa2 tak tahu apa tu iCon..sila tengok link di seblah kanan aku, ada blog iCon nyer..jangan risau..bukan perniagaan MLM)

dah cukup pasal kerja, ni nak cita pasal aku plak, ini baru topik utama untuk entry kali ni..tapi sebelum tu aku nak minta pandangan..korang yang selalu mai tengok blog aku ni,..puas ka tengok gambaq2 kat sini? hurmm..aku tak puas hati babe! serius cakap...so mulai tahun ini, segala gambar yang berkaitan dengan outing, model shoot & wedding shoot aku akan letakkan di satu lagi blog aku. Blog ini masih lagi akan beroperasi, so disini macam private sikit la..aku nak cerita apa2 kat sini senang! hehehe...so kalau korang ada masa...sila lah jenguk...

http://adamluba.wordpress.com
(click kat atas ni untuk roll)



Insyaallah dalam tahun ni juga aku akan pastikan untuk mendapat domain sendiri, sekarang ni dok tengah usha-usha dah! huhuhuhu...

okay lah! sekian dulu update dari aku...

sekian,
A.L

(sabtu 16/01/10 GYP akan buat satu outing session untuk street & model photo. nak join? sila ker blog wordpress aku, kat situ ada no contact)

Monday, January 4, 2010

Close electricity to save our planet!

Semalam, dengan kerjasama bebudak rumah aku dan juga para pegawai TNB daerah pantai timur, kami telah mengadakan kempen "Close electricity to save our planet" di mana, kami telah menghentikan segala aktiviti di rumah yang menggunakan elektrik selama sehari (insyaallah). Ini bagi membuktikan yang kami sangat menyokong usaha WWF untuk selamatkan dunia yang kian teruk di ancam oleh manusia sendiri. Aktiviti ini akan berlanjutan sehingga bil elektrik di jelas kan.


inilah gambar aku, apex & kamil semasa menjalankan kempen tersebut!

Sekian,
A.L

Sunday, January 3, 2010

Hezzery & Leeyana











Ini lah antara gambar2 yang aku dapat snap masa kenduri si Apex dan leeya hari tu..ada banyak lagi gambar sebenarnya..tapi ini dulu lah! hehehehe...

TAHNIAH untuk Hezry & Leeyana...
(Semoga kekal bahagia hingga ke akhirnya)

Sekian,
A.L