Sunday, June 20, 2010

Tidur laaaaaa lagi!!

huaa! pagi ni hujan lebat, pagi ni juga aku baru sampai dari KL dan dengan tak cukup tidur aku datang studeo! oh..hujan sejuk + penghawa dingin yang super sejuk menyebabkan aku terbayang bantal segiempat besar yang musti ada bila aku nak tidoq. hadoiiii….


Gmbar Hiasan dari google.com


Sabtu 19/06/10 - 5.00am

Aku tersedar dari tidor, aku nampak signboard yang menunjukkan arah ke Kuala Lumpur, Shah Alam & Klang. Oh dah nak sampai rupanya, aku tengok jam. "hurm! dah pukul 5 pagi" pastu aku check handphone aku..oh! SMS dari Wan Sabah. Aiyark dia dah sampai duta rupanya. Aku pun balas " Jap! nak sampai dah!". Lepas ja aku balas..aku tengok sekeliling. Berbekal kan lampu jalan yang malap aku hanya nampak belakang kerusi bas sahaja. (untuk makluman, aku berada seat 25 yang paling belakang sekali. Aku pandang tingkap balik.


………..


Seketika kemudian, bas masuk ke kawasan rehat Kinrara. Aku pelik, selama aku naik bas, tak pernah plak di berhenti kat sini. Nak terkencing kot. Tak perlah. Dah sampai, si drebar tu buka lampu. Terang sekejap dunia aku ni, tak nampak apa..semua putih! biasa la..silau! bila dah makin pulih..apa yang aku nampak!


si drebar sedang memperbetulkan kerusi..tiada siapa pun dalam bas kecuali aku dah si drebar. DAM! aku dah terlajak! hadoi….cepat2 aku tanya si drebar tu, rupanya dia ingat semua dah turun. aku pun turun la di kawasan Kinrara tu. Gi stesyen minyak, kencing basuh muka. pastu msg Wan Sabah. Pastu dia pun datang amik. Gila..first time aku terlajak naik bas sebab tertidor. Hadoi…..


moral: Sila aktifkan tahap ke-pekaan anda ke tahap maksimum biler naik bas, and jangan naik bas biler letih bekerja sambil perut kenyang. cmfrim terlajak!


Sekian,

A.L


First time dalam hidup aku, sampai 1 tahun. Gila teruja! ;p

14 comments:

Aiza J said...

adam!
we miss you!
sejak u tak update blog,
semua bloggers mogok, taknak update blog. HAHAHA.

adamLUBA said...

aiza..
hahaha! ada plak cam tu!
hadoi..berbudak blog semua dah kena penyakit gian mukabuku..i dah sedaq dah..dah balik ke pangkal jalan..hahahahaha!

mie said...

hahahaha
gila laah.nasib laki.klo pmpn terlajak apakah nasibnyaa..huhuh
selama naik bus tak pernah lakk tlajak mcm adamm ooi..

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

bahaya u ni. nasib baik xkena jual n driver tu. heh.

adamLUBA said...

mie...
hohoho..laki pun cuak ooo! tgh2 lebuhraya kesas tu..kul 5 pagi..nak buat apa? cuma boleh berlagak cool ja la..hahahahahaha! sib baik ada stesyen minyak..boleh beli nescafe! ^_^

kinah..
hahaha! silap2..i yg jual driver tu..pastu bawa bas gi jejalan..

@reltzsensei said...

adus..ak pon dlu penah terlajak dlu..terlajak smpi senai..sedap sgt dok ngn awek kot..hahaha

adamLUBA said...

areltzsensei..hahahaha! ko memang! klu dok sblah awek mana nak ingat dunia! ;p

Hazira said...

camne tak sedar?
penat sangat ke?
huhuh..

chenta said...

HAHAHA..betul kata mie tu.kalo pompuan memang naya laa..ntah2 driver tu buat kenduri.erkk..takott!!

adamLUBA said...

haiza...
a'aa..balik kerja..terus rush gi beli tiket bas, balik amik barang..terus pi steyen bas balik..hohoh..agak kepenatan laaa..

chenta..
erkk! hadoi..minta2 tak jadi pada siapa2 mcm tu! bahayaaaa oooo~

Lyana said...

sengal gila. dtg kl x cakap. fineeeee

adamLUBA said...

laaa..yana dah ada kt kL ka?
minggu depan..4hb...

Lyana said...

4july ke? Ada jeeeeeee. Dah nak naek sem dah.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

gua peminat jeve