Monday, December 7, 2009

saya tak sengaja....!

Dalam tak sengaja...

aku TER-ke Komtar Sabtu yang lalu,
aku TER-masuk kedalam kedai camera,
aku TER-lihat Nikkor 50mm f/1.8 AF.
aku TER-keluarkan duit,
aku TER-bayar kt tokey tu,

dan..

aku TER-ada lens yang dah lama aku idam - idamkan ini.

Dengan ini...Didi mempunyai teman baru...

saya perkenalkan..



Fify! (50mm)

Sekian,
A.L

20 comments:

aizul said...

ish takleh jadi nih!~ heheheh

Djebat said...

hahahahahaaa..
aku lak TER-ucap tahniah kat adam & didi
sedangkan dlm hati aku TER-jeles..

Clara Emily Cancer said...

banyak nye ter dia..
00oo nie lens baru yg cko aritu ek..
mesti banyak gmbr cntik pasni..
didi dh ade kawan baru..
x lonely dh..

adamLUBA said...

aizul!
hehehe...nak buat macam mana..TER-mengidam benda ni! alalala

abg Djbeat..
eh! TER-terima kaseh! hehehe..huh! abg kang dh ada 70mm - 300mm...nak jeles apanya..alalallalala

Clara..
hehehe..tu la! ala..'didi' dah ada 'kido'(kit-lens 18mm - 105mm) dulu..skang cuma tambah kenalan ja! heheheehe!

Fatin Azreen said...

Oh, halo Fify. :))

sofya said...

Aku tertanya-tanya,bila bro Adam nak terambil gambar menggunakan lens yang terbeli ni.

hanilopiplopz said...

hi fify.. ckp kat tuan you.. nme i hani.. ahahaha

kontanG said...

ang ni memaang comel ah adam....fify...=p

Thara said...

lepas baca ur entry ni, teringat dkt my own husband. kalau bab SLR ni, ade je alasan dia. mcm u lah! ter sana ter sini :P

but 50mm mmg best! i pon prefer to use my husband's 50mm. gamba jadik lawa gila!

Clara Emily Cancer said...

hehe kido le plak..
xper2..
drpd lonely kan..
baik cr psgn kat didi..

adifDAS said...

damnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

bak said...

best!

El Soraya said...

haha nama lens tu nk comel jee

Aphambalique said...

TER CHantek,,!

adamLUBA said...

Fatin Azreen..
Fify: "Hello fatin!!"

Sofya..
haha..dah terambil dah sofya..tunggu nak arrange utk masukkan ja nanti! tp untuk 1st time ni, banyak ambil random ja! huhuhu

hanilopiplopz..
Fify: "Hye hani, tuan I cakap dia dah tahu dah nama you, dia suruh tanya bila nak outing?" ^_^

kontanG..
hahaha! eddy dah bertahun hang kenal aku..baru hari ni hang tau aku comel? heheh..." Hah! haa! hummmm!" (sila rujuk adif untuk ayat ini)

Thara..
hahaha! ya betul tu thara..alaaa..kalau dah orang gila camera ni, memang macam-macam dia 'ter' nya..hahahaha! bagos2..erkk..your husband nyer f/1.8 or f/1.4? or 1.2?

Clara..
hahaha! jangan risau..semua barang camera I akan di beri nama untuk menunjukkan betapa sayangnya I dengan diorang..huhuhu!!

adifdas..
hang bila lagi?

bak..
terima kaseh!

El Soraya..
hahaha..musti..bila comel baru boleh sayang..hehehehe!

aphambalique..
TERterima TERkasih TERwan!

adifDAS said...

adam..akak aku bru angkt D90....blh la nti..alalalla

adamLUBA said...

adif..
akak hang? kakak ka? adeh..tu dia..hang bila??

Thara said...

yang i tau, f/1.8
taktau la kot die senyap2 beli yang baru ka, yg laen ka, blakang2 i. haha. nape, u pakai yg mana?

adamLUBA said...

thara..
i pakai yang f/1.8 la..tp masa nk beli ritu dia bg try f/1.4..huh! gerammm gila..sib baik budjet tak cukup..klu tak memang dah angkat dah..hehehehehe

minamisensei said...

sudah lama tidak ku tiggalkn jejak disini...selamat hari raya haji..
hahaha

nice job fify....

ermadm pon nice job..hahhaha...jgn beza2k antara fify n didi yerk...
layani mereka samer rater...

hahhahahha

psst..bro banayat atek itu gamabr..bokeh mntap woooo