Monday, October 12, 2009

Kalaulah ada mesin masa...

Macam mana kalau dalam dunia ni, ada mesin yang boleh bawa kita ker masa silam untuk betulkan segala kesalahan, keputusan atau apa2 yang kita buat sebelum ini...apakah yang akan kita buat? dan kalau semua kesalahan itu di perbetulkan, apa yang akan terjadi di masa akan datang?

Tak di nafikan, aku seperti juga orang - orang lain yang pernah menyesal dengan kesalahan, keputusan atau perbuatan yang pernah aku buat sebelum ini, tapi bukankah itu semua yang mengajar kita untuk untuk menjadi lebih matang. "Learn from mistake", jadikan kesalahan sebagai sekolah, nescaya kita akan mendapat faedah untuk masa akan datang. So..bukankah kesalahan di masa silam itu bagus?

Tapi jika aku di beri mesin masa...adakah aku balik ke masa silam dan mengubah semua tu?

.....................

Yang pasti... jika aku di beri mesin masa....



aku akan balik ke masa semalam....dan menyuruh aku supaya






jangan ke kedai gunting rambut mamak tu!
pergi la salon la dol!! kan dh nyesal!


Sekian,
A.L


p/s: Berita baik! berita baik! (walaupun dahlia ngn nadia dah pesan jangan janji apa2 dalam blog! tp aku nak bgtau juga..uweek!) aku sekarang dalam proses mengumpul balik gambar2 yang aku pernah janji nak letak dalam blog! ingat x? (klu tak ingat, alhamdulillah...klu ingat tu buat2 lupa) so nantikannya....

p/s: buat pertama kali..gua ada pendrive sendiri..alalalalallalalalaa!!!! ( maafkan mamat ni..dia buta IT sikit! T_T) so segala aktiviti mentrasfer gambar aku akan jadi senang! hua hua hua! nantikan lah wahai kawan-kawan!


24 comments:

mie said...

bio betol adam???
bru ada pendriveeeeee....gosh..
hahaha.....

its all about me ; nadya :) said...

adam,mamak toh slh ptong wmbot u kew ??
hahaha.abes kacak lagi tak skrg neh ?
kehkehkeh !

waahhh..bagos2.ade kemajuan dgn berjaya memiliki pendrive sendirian berhad.
ahahaha !

misz benida said...

aku ade jual msin masa..
ko nk??
pos cek bnilai 10juta..
haha

adifDAS said...

hmm jgn ckp ang ja adam
klo aku ad mesin masa pun
aku pun nk ulang ke masa lalu
btul kn kesilapan aku..

be cool..
for avery mistake we make try to think it as opstical in our life
improve it...make it better
gud luck
huhuhuh

hanilopiplopz said...

aku suggest kau upload la dlu gmbr kau skeping dua ngan rambut cap mamak tu dlu.. heheheheeh..

adamLUBA said...

mie...
a`aaa..dan skang saya sedang kembang semangkuk! hehehehe!

nadya..
hurmm..basicly dia tak salah potong..tp style/finishing dia tak seperti yg di harapkan..alalalala

benida..
naaakk! bayar ansuran selama 50 tahun tak boleh ker?

adifdas..
hahaha..mcm aku tulis..kesilapan lalu menjadikan kita yang sekarang, tak perlu nak ulang pun..setiap apa yg jadi..ada hikmahnya! ^_^

(tp tetap tak puas hati ngn mamak gunting rambut aku..areemm)

hanilopiplopz...
erkk erkk...nanti lah bila dh panjang, tak pun aku pakai rambut palsu ja..alalalala

mie said...

reramai turun penang..tgk rmbut adam..ahaha..da sama macam 1 o my fren..salah potong kat kedai mamak jgak...hehehe

Clara Emily Cancer said...

asal dh botak ke adam..
hehe nk tgk..
jom lepak qbay!!

u br ade pendrive ke nie..
biar betol..??

Dahlia said...

adam potong rmbut?? sila upload secepat yg mungkin ye incik adam..:)
ye saya ingat apa kata2 saya..:P

adamLUBA said...

mie..
hahaha xder2...saya dikenakan perintah berkurung..dok umah ngn dok dlm opis saja..sampai rambut kembali normal..

clara..
wah wah! tak la sampai botak..pendek ja! tak la sampai teruk sampai malu nak keluaq umah..rambut biasa ja..cuma i tak suka patern ni..dah macam ala2 nick carter punya rambut tahun 1997 tu! T_T

dahlia..
a'aa..hhohoho...erkk..perlukah upload? alalala..nak ka? tak yah kot..nak ka?..tak yah lah! hahaha

hajaribrohim said...

kau potong gaya mana pun. muka kau tetap macam sah rukh khan. xleh tukaq jadi jadi johnny depp. haha

Dahlia said...

hahaha..shah rukh khan?? wahh adam..:))
upload la..mana taw kot2 ada gaya johnny depp :P

tee said...

hi adamlubang (rujuk kepada gigi).... hehe bila ang pi potong rambut? mamak mana yg ang pi? rambut ang pendek mcm na? weh kitab ako ada kt kan? yang kala itam itu. weh prakticeeeeeeeeeeee practiceeeeeeeeeeeee... ako serik g jam aritu mcm tu. jom prakticeeeeeeeeeeeeee

oaker said...

(statement diatas adalah dr ako)

adamLUBA said...

hajarib..
weh weh! apa ni..tak sama la..itu adalah tipuan zaman kanak2..alalala

dahlia..
tidakk..jgn caya ckp hajarib..johny depp? hahaha..adakkah gigi saya cukup untuk menjadi johny depp...alalala!!

tee a.k.a oaker..
a'aa kitab tu ngn aku..erkk..apa plak aku nk practice guna kitab tu..kan xder kena mengena..bahagian aku perlu guna periuk belanga..alalalala

Clara Emily Cancer said...

hehe.. xper la..
old school..
elok pe. nk tgk la rmbut br..

Aiza Jeniza said...

adam tak cukup gigi..
(^___^) tapi comey paaaa

adamLUBA said...

clara..
hahaha..like i said..nothing different, same style..cuma pendek sikit ja..hohoho! (tp i tetap tak suka) alalalalalala

aiza..
hahaha..comey la sangat! (=^_^=)

Silverleaf said...

time travel is dangerous....when u stopped something bad from happening it might lead to another bad thing...the butterfly effect....I learn that from heroes season 3...haha

lilies said...

uikss..for real adam??!! bru de pen drive?? hurmm..quite shocking gak niyh..(",) but sure u got bigger gb rite?? p/s: dun tell me u only got 4gb.. Hair @ mamak = BIG NO NO for ppl yg nk stylo hairstyle.. mamak is for those yg nk simple& nk jdi kaya cepat..(jimat)..lalalalala..=)

adamLUBA said...

silverleaf...
yah! betul! ko ni comfrim peminat hero nakamura..alalalala

lilies...
dam! you right..my USB just 4gb..hahaha! okaylah tu..I just jadikan ia sebagai medium for transfer..not for storage! ^_^

tee said...

haha ako terfogot yg position ang adalah kaki pukul.... ada lg baru ni.... tp ako gerenti mesti hancur haha xpa2 kita try

adamLUBA said...

tee..
hah! kaki pukul tu..jgn men-men (main-main)

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛