Tuesday, September 15, 2009

Panggilan aneh di pagi hari!



huishhh....spooky babe!

pagi tadi, dalam lebih kurang pukul 8.30am, aku dah sampai office. Seperti biasalah punch card, open printer, buka lampu, open computer, bla bla bla bla..dan seperti biasa juga, aku akan tukar mode handphone kepada 'silent mode', dan kemudian aku akan letak semula dalam poket seluar aku. Okay bayangkan, aku berada dalam department aku seorang, tiba-tiba aku terdengar bunyi suara perempuan,

"hello...hello...hello"

aku tengok belakang, tak ada siapa-siapa,
aku tengok bawah meja, tak ada siapa-siapa,
aku buka laci satu persatu, tak ada siapa-siapa.

Hurmmm..dari mana suara tu datang? pastu aku dengar lagi..

"hello..adam...hello"

kali ni suara tu jelas dari dalam poket seluar aku (hah! hah! jangan fikir bukan-bukan), aku pun menyeluk masuk ke dalam poket seluar (sekali lagi amaran, jangan fikir bukan-bukan..)



dan...




aku temui...



handphone aku tengah buat video call dengan ayuna..ceh! hampeh betul! pagi-pagi dah nak buat seram!

Sekian,
A.L

14 comments:

~aquartakus~ said...

spoil je... tp penah gak alami pristiwa yg same..huhu..

miss faten said...

ahaha:))
mmg menjadi misteri.
tp nikan bulan puasa adam:)
oh yeay, selamat hari raya!!

mie said...

hahaha...neyh msti tertekan sndri kan...huhu

Lyla Muhamad said...

hahahaha . funny :))

Oh techic Oh said...

eleh.abg penakot kesimpulannya.mana ada hatu puasa2.haha

abg.jgn lupa duet raya saya ya! sayang abg! hahaha :D

Kasih Alyza said...

ni kira tahap merindu pd ayuna berada di zon kronik ni bro... hahahaha jumpa la ayun atuk lpskan rindu ya ;)

Clara Emily Cancer said...

hehe..
takut le tuh adam nie..

tp so sweet dgn 3g call dgn ayuna..

Cik_daya said...

huhu... siap buka laci tu

Jocelyn.L said...

hahaahha!

lilies said...

huhuhu..mesti ayuna pelik kan pesal ur pic kt phone die gelap jer...(",)..klakar ar wei..8:30 kn da xpg sgt len ar kul 3-4pg..=)

M[o]M[o]S[u]K[i]E ™ said...

yup...kalau korg nk tahu..si adam nie mmg penakut budaknya...

adamLUBA said...

~aquartakus~...
hoho..ngeri kan?

miss faten...
a'aa mmg ni bulan puasa..tp xder kena mengena ngn panggilan tu..erkk..ada ker?

mie..
hahaha..rasanya..kaki ni sibuk nak dail plak!

lyla muhamad..
funny? no...it's scarry!

Dik tecik...
sapa kata? hantu banyak ja..bulan posa ka..xposa ka..bulan posa tu..setan ja kena kurung..hantu tak..banyak ja..cuba tgk yang dok ataih moto merempit tu..salah satu dari hantu la tu.. ;p

Kak Kasih...
erkk...tak boleh! bussy! T_T

Clara...
tp bukan saya yg buat 3g..kaki saya yg buat T_T

cik daya...
haha..habis..dah nak tahu dari mana datang bunyi itu..hehehehe

jocelyn..
heyy! u read my entry..and u laugh..meants my Bahasa Malaysia are easy to understand..right? hehehehe

lilies...
hah! ayuna berkata macam tu la..erkkk..8.30 tu pagi lagi..hujung minggu tu..tak bangun lagi time2 tu..hahaha..pagi la tu

momosukie...
bukan 'penakot'..tapi 'tak berani' ja...

hanilopiplopz said...

haiyork............. gua dah agak.. hp gua pn slalu cm tuh.. lupe nk lock! hahaha

miss faten said...

ahaha. adam, klu bulan puasa kan "kelompok" tuh kena kurung~ :PP