Monday, July 13, 2009

persoalan demi persoalan...



Lama gila tak keluar ambil gambar! (tak kira amik gambar masa kerja la..itu atas tugasan), Haih, plan hujung minggu ni nak balik Jitra, tetiba ada bon odori! plak kt penang, dah la tahun lepas aku terlepas, tak kan tahun ni nak terlepas lagi? tapi dah lama tak balik jitra, rindu plak kt rumah! T____T

ada cadangan?




aku akan cuba dapatkan camera ni dalam tahun ni juga....tapi nak cari kt mana? ada saper baik hati nak hadiah kan aku camera ni?

p/s: OH! Camera ni nama dia BlackBird, Fly (merupakan camera TLR - Twin Lens Reflex!) nak tahu lebih lanjut sila google 'Black Bird Fly Camera'

Sekian,
AdamLUBA

31 comments:

ARm Myopia™ said...

halo. welkam back.

wey camera tu film ke digital haa.

aku skrg nk try gune film la. pakai analog. perghh.

Aiza Jeniza said...

haha! i ada camera ni.. ok bkn i.. my dad pnya.. tapi dia pnya versi sudah antik.. smpai skrang leh pkai lagi.. dlm pic ni mcm bru ja..

Clara Emily Cancer said...

camera ke tuh..
agak unik..

de'Great said...

~haah la..kamera ker???huhuh..slalu org ckp buta it..ni buta kamera??err???

aRien de GreaT said...

~hehe..pape pun..okai..wish u got the camera tahun ni jgak...

minamisensei said...

aku baik hati,....
tapi tak mau bg kamera...
huhuhu
tapi aku still baek hati...
heheheh

adamLUBA said...

arm myopia..
itu adalah camera film..
sangat best effect dia..betul! tak tipu! try cari video dia dlm youtube!


Aiza..
really? wah wah! a'aa..ni camera baru..rasanya function dia sama ngn yg lama kot..cuma yg ni cam ringan sikit dari yg lama rasanya..hohoho!


clara..
yup yup! itu adalah sebuah camera!


de'great..
hahaha..a'aa..itu camera..alalala..xper biar buta camera or buta it..jgn buta hati!
;p


arien de'great..
thanks! i hope too! O_o


minamisensei..
so senang cerita..ko hanya baik..tp bukan baik hati..bg camera baru aku kata baik hati..hahahahaha!

Aiza Jeniza said...

ahaa..memang berat yang amat, perlukan kesabaran! tmbah2 lagi masa nk masukkan filem, mencarut mcm2..haah! ehh ehh nnti kalau studio i dah siap,leh la lepak2 amek gmbar dlm studio! yeayyy!

adifDAS said...

harga dia brapa wei
blh kot bli falsh dlu
huhuhu

yelo said...

cmera lomo ek ni?aku pn dh lme sgkut an cmera ni..physically nmpk cm kuno tp hasilnye superb!

ayie said...

cam best jek kamera tu adam...
aku pn nak carik sebijik la..
he..he...

adamLUBA said...

aiza...
cool!
nanti klu studio u dah siap!
leh i lepak hujung minggu..hehehehe!


adif..
erkk..entah..sbb harga yang aku jumpa hanya dalam 'yen'! kt malaysia tak tau nak cari kat mana...penang lg la susah nak cari...


yelo...
yup! lomo..haahaha..tahu xper..bg aku kuno or tak bukan persoalan..tp hasil! itu lagi penting!


ayie..
hahahaha..nanti klu aku jumpa aku gitau! ;p

M[o]M[o]S[u]K[i]E ™ said...

adam nak juga ke camera mcm 'decade' tu???
huhs.. aku pun nak try juga cmne??

teruterubuzu said...

alloopp..

kalau dah lama tak balik kg..baik pilih balik kg..mungkin orang dikampung sangat merindui mr luba..kan3!!

waa..camera ker tu..?wah canggih..besarnya..cantik..
kalau dah ambik gambar lagi cantik..memang Berbaloi..!!

emmetRaxor said...

sudah la terpengaruh dengan decade..

adamLUBA said...

Afiq..
yup! 'decade' adalah salah satu sebab yang membuatkan aku tertarik dengan camera ni. Pastu aku pun buat research, lepas tengok dalam google, youtube dan beberapa website dari kawan-kawan..aku pun decide nak camera ni..sbb effect dia tersangaaat laa best! hohohoho...twin lens plak tu! alalalala


terburuterburuterburuzu
hohoho! baaiikkk...saya akan balik kg..tp sabtu ni kena kerja T__T

amet..
erk..adeh! sila rujuk jawapan kepada afiq dia atas..hahahahaha

yelo said...

cb ko try google kt lomokids.com..org kt leh order online cmera lomo ni kt situ..ko pn leh juin grup dorg kt situ.ak dgr lomo ni plh murh jual below 100..x mhl sgt cm dslr

adamLUBA said...

thanks yelo!
oh lomokids..tahu tahu2..okay2 nanti aku try! thanks!

minamisensei said...

dari budak baik:
huhhu....ok lah dari tak baik langsung..hohoho...

black bird fly camera...wondering..cam ne dapat nama camtu?
musykil2....

rafflethazzle said...

masa KLUE Urbanscapes ada jual.

.nurfazlen. said...

hai.i'd read an article bout u in remaja.n i'm attracted 2 visit ur blog.tenx god,it's really nice n beautiful handmate of ur pics.hope u can b my blogger fren yea:)

Dahlia said...

balik la jitra!!
oww..
aiza ada studio?
ley lepak sekali!!
;P

adamLUBA said...

minamisensei..
hahahaha..betoi betoi..
erkk! hurmm..sbb diowang selalu amik gambaq burung kot! -__-"


rafflethazzle..
saya tak pergi time tu T__T


nurfazlen..
adeh! kombang den dengor! haha..boleh-boleh..tak salah! ^__^
erkk..thanks anyway!


dahlia..
ya ya! saya balik..hehehehe!
erkk..haiyoohh! kamu dok penang ka dahlia? alalalala..
bleh bleh (cam aku nter studio ja..hahaha)

izzad b* said...

hye adam, i ade tgk pic yg pakai cam nie, lawe giler..
hope u can post pic yg u tangkap pakai cam nie!>_<

SiQaH said...

besarnya kamera tu..x pnh nmpk kamera besar gitu.
hope awk dpt kamera ni be4 raya :)

Mumtazah Madzlan said...

tudia keinginan yg melampau.haha.abg! bufday adek.nak d90.maceeeeeh! haha~

otaku jaNn said...

black bird fly camera?
mcm menarik jee..
mane jual?
haha
:P

saya.L-A-N-N said...

lomo-crews.blogspot.com

try cari.

budak bijak malaya said...

ellow adam...
im interested kt camera nie
sejak tgk kat citer
kamen rider decade..
agak2 ktne ade jual ek?
huhu..

mim said...

kamera tu dekat kedai buku basheer bb ada jual
theclickshop pun ada jual
:)
cheers

豚骨拉麵Tiger said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社