Wednesday, May 27, 2009

Special kah??

A.L: "You know, you are someone SPECIAL in my heart"
(How dare i claim this sentence to someone but later i cannot prove it!)

A.T: "If Special, awal - awal lagi dah whish, tak per la..lupakan jer la.."
(Friends and reader...if u read this, please don't just simply say something like this if you cannot full-fill it. You must walk what you talk. )


Yup! sesuatu telah terjadi, dan semuanya bukanlah sengaja di buat-buat. Mungkin betul kata orang sebelum ni, aku perlukan rehat. Mungkin aku terlalu banyak memberi tumpuan kepada kerja...

Tapi kalau di fikirkan balik, aku bukan lah seorang manusia yang mempunya ingatan yang kuat. Cuba check:

  • Aku tak tahu no plat Wabaf, walaupun sudah setahun aku menggunakan kenderaan tu..
  • No telephone yang aku hafal adalah no telephone rumah, dah no aku sendiri..yang lain? xper..ada phone book!
  • Tarikh hari lahir yang aku tahu ialah..erkk..erkk..tarikh lahir aku sendiri..(mak dengan abah pun tak ingat..nasib baik ada tulis..hehehe)

See..serius! aku tak tipu, aku memang tak ingat semua benda2 ni...oh! adeh! musti korang tak faham, maaf kerana aku merepek yang bukan-bukan. Aku tulis semua ni kerana semalam tanpa aku sedari aku dah terlupa tarikh lahir seseorang. Aku pernah kata kepada dia..yang dia adalah seorang yang sangat istimewa dalam hidup aku..tapi semalam telah membuktikan yang aku hanya "Ayat, pandai..buat, tak tau!". Maybe sebab aku terlalu asyik bekerja...apa-apa pun, memang salah aku..minta maaf banyak!

Aku cuba nak betulkan keadaan, tapi..lagi aku cuba, lagi teruk jadinya! haihh! Semalam sebelom tetdo, aku fikir balik, apa yang aku dah buat...dan sekarang aku faham kenapa dia tinggalkan aku dulu! memang salah aku sebab perangai aku macam ni! tak pernah nak ingat sesuatu yang penting buat kamu. Well...yang lepas dah tak boleh nak ubah...yang penting sekarang masa depan!

Sekian,
A.L

p/s: Minta maaf banyak-banyak sebab lupakan hari lahir awak T__T

28 comments:

norraien said...

oh adam..
mmg betol tuh..
tp nk wat cane benda dh lepas..
but mmg kalo sumone special,benda yg dianggap remeh seperti besday perlu diingat..
lg2 pompuan..
tp xpe..
learn from mistake..;))
u strong adam..
*_^

Artyie_isaactyie said...

owhh..
rsanya normal 2..
nobody prefect..
tp criuz yg hal2 burfaday mang sensitip..
hehehe..
anyway chill out..

adifDAS said...

huhuh
ang lupa sapa??
serius nampak
alallalalala

awat ni cek??
habaq mai
alalalla

Clara Emily Cancer said...

macam pasrah je bunyi adam..
sabar le..
ubah le perangai..
len kali jgn wat lg k..
sbb bnda remeh nie la pntg..
sampai bila nk lupa je kan..
btul x?

chocolate said...

em..2la yg sush..kdg2 tarikh2 nih sush nk ingat skit..

tp pompuan mmg sensitip bab besday neh..klau xhengat,memg nahas la..dush3..hehe

xpe2.lain kli ingt tau..hehe

bet said...

xpe2 x ingat pun..jgn seday2,k..nex year try da best..nk ptua mudah ingat bday?hehe..tuleh besaq2 kt pintu tarikh2 yg penting..pasti xkn lupa ag..hehe..

mie said...

owhh la adam..hrmmm..byk cara tk ilangkan lupe tuh!...jgn lekas putus asa oke??
kalo bufday...set kt hp.!hp sntiasa ngn kite kan?? >,<

Djebat said...

Lelaki selalu ingat mende yg serius & berat2,
tapi pompuan nak lelaki ingat mende remeh temeh..
Jadi lelaki kena la blaja2 ingat mende2 remeh ni,
& pompuan pn blaja la faham lelaki x ske tu smua..
Bl saling memahami, insyaAllah berpanjangan hubungan..
Adam rileks k..
Tp mmg betul pn, bday abg mana Adam pnh ingt, tol x? hahahahahaa

Si Anggerik said...

apelahhhhh kamuuuu ni....apelahhhhhhhhhh~ meh hukom sket! dush dushhh!!!

sian lah wanita itu.haiiiihhhhh

yanasaja said...

okeh komen di atas adalah saye yg punyeeee....dgn xtau malu terpakai kakak punye account.vongok seketike.


but still nak ckp mende yg same...
"APELAHHHHH ADAM NIIIIII"

niesa_tas said...

sume manusai ade buat sila...drpd kesilapan kita makin jadi berani hadapi knyataan...tol x ecik adam...

(da macam ahli falsampah plak.....)

(^_^)

niesa_tas

me=keLip2 said...

erm....biasa la tu adam..sy amat phm ngn situasi incek...he.
xpe..lps ni wat reminder, timing siap2 n akn dtg insyaAllah, xlpe dah..mayB dia just marah2 syg je tu..eheh.

adamLUBA said...

noraaien...
baik baik...saya akan belajar dari kesilapan..thanks! ^__^

artyie..
iyer iyer...mmg laa nobody perfect..tp tak patutkan saya lupa? huhuhu

adifdas..
ada laa...hehehe! hang pun tau kan..aku mmg jenis tak ingat punya orang..aalalalala...

clara..
wahhh..kena sound! okay2..i akan betulkan sikap i..^__^

chocolate..
huhu..baikkk! saya akan cuba ingat! ^__^

bet...
heh! tulih besaq2..mmg laa ingat..tp klu dah busy ngn kerja..dalam kepala otak asyik dok ingat dateline jaa..tulih depan mata pun blom tentu akan nampak..T__T

mie...
oh oh! baikk..saya skang pakai hp skang ni tak set bufday sapa2 pun..hp lama ada set..sbb dah kena curi..hurrmm...think need to set again lol~ thanks yah^__^

abg jebat...
tak sokong~ sapa kata lelaki tak suka semua tu?hehehe...sebenarnya lelaki bukan tak suka..tetapi cuma tak anggap benda tu sebagai sesuatu yang penting maybe! tapi bukan semua lelaki macam tu kan? still ada yang akan ingat biarpun benda tu kecik..erkk..haahaha! see..i told u, i'm not got in remember anything..alalaalala

si Anggerik dan yanasaja...
adeh2...kamu ni yana..tak pasal2..kakak mu terlibat sekali..T__T hehehe...

neisa tas..
yup..betul! yang penting..mari laa saling maaf memaafi..hehehe

me=kelip2..
yah yah..i'll hope i can remember next time..


To All:
WAIT...KENAPAKAH KORANG SEMUA COMMENT MCM DIA ADALAH GF AKU? AKU TAK BAGITAU SAPA KAN? LAGI SATU..MANA TAHU DIA ADALAM PEREMPUAN? NI AKU PELIK NI..KORANG NI DAPAT BACA FIKIRAN AKU KER? HAHAHAHHA...BYTHEWAY...THANKS ALL YOU..*HUG*

Clara Emily Cancer said...

adam bukan sound la..
nasihat je..
kawan nasihat kawan..
x salah kan..
dh special mestilah pompuan..
kenape special tu laki ke?

Elsa Soraya Othman said...

dude :) why not if u jot down de list of birthdays org org yang important in ur life in ur handphone. buat alarm reminder or anything. dat way u can never forget de birthday lagi dah :)

Amelynina said...

anda dimaafkan..

adamLUBA said...

clara..
hehehe..tak salah! thanks yah! ^__^

elsa..
baaaiiikkkk! saya akan buat lepas ni..

amelynina..
thanks ^__^

oaker said...

i appearancely noe whos dat gal. :) relex dam. ako phm.. lately ang bnyk benda yg ang pkiaq,ngan keja ngan natang2 lain lg yg adalah mahapenting. n otak kite bukanla memori kad yang leh disimpan beribu2 data n xkan hilang. ako pun pnh gak jd mcm ang hohoho ( ako bekap ang).
ang jgn risau... idung kite tetap ada lubang.

adamLUBA said...

oaker..tentu laa hang tau..antara apex cerita..atau pun hang baca coment kt ataih..kan dia dh coment tu..alaalalla..dush dush..hah! hah!
perli aku..lubang lubang ni..sensetip ni..hahahahaa

norraien said...

haha..
kalo adam dh tulis gitu harus la pompuan..
x tao la kalo kot2 laki ke..
ekekee..;p
ni ur words.. 'dan sekarang aku faham kenapa dia tinggalkan aku dulu! memang salah aku sebab perangai aku macam ni! tak pernah nak ingat sesuatu yang penting buat kamu'..
kompem pompuan an..
agagagaga..;p

adamLUBA said...

norraien..
huaaa...saya sangat teruja kerana anda begitu detaill....bagos bagos..suka kamu...*hug*

oaker said...

yaa... ako teringat disaat adam meniup lilin besday cake nye.. tp lilin itu xterpadam kerana angin yg dituju itu tersasar ke kiri dan ke kanan. kenape nye adam.... (ngan marah noooo) heheh

artO said...

terok gila ingatan ang..
ang punya ingatan yang lama suma ang dah delete ka??
kena p check kat doktor..
tapi ang ingat buffday aku tu yang aku bangga..
hahahaha..

raihana said...

A****nina?
(short fon je name penuh x kan nak sebut skali slah malu je.haha)
is it her? atau sy yg salah?


birthday mmg important sedey taw kalo org yg kt syg tak wish kt.i penah rs.smpai meleleh pun blh jd taw.

lepas ni makesure u alert taw.

wiena said...

erm apa yg adm entry kn tu skrg still together or something like friend??

norraien said...

hehe..
adam,dgn ape yg kite bace kene la details..
name pon jadik follower an..
agagaa..
hug utk kamoo juge..
wah kamo trn kl hea..
yuk yuk..;p

hawa said...

urm..lupe besday someone special tgk status nyer kalo awekz..mmg ar hangin satu bdn..tp xle nk djdkn alasan utk break off..ape pn jgn buta lg tau..pompuan paling sensitif bab tu owh..

lyeinalilies said...

hurmm..forget someone special bufday?? uikss..takotnyer but kalu dah terlepas nk ckp pe lagi kn sat sorry je la but if sy in her shoe wah2..angin2 gak but sedey tuh paling kot..TERASA giler ar..kuat cmne pon mesti terasa..lg2 bile setelah diucpkn sweet words like dat.. but mybe u r dat kind of guy..well u know,ssh nk ingt benda remeh temeh(BUFDAY NOT REMEH TEMEH TAU..LENKALI JGN LUPA LAGI)tp kn skrg zaman canggih ape gune pda smart phone kalu xleh wat reminder kn..aduiss..xdpt nk fkr cmne leh terlupa..tp setelah difikirkn blik ur wabaf plat ngn parents bufday pon xhengat so wonderla..huhuhu..jgn mrh ar..=). sy rase awk da dpt moral of the storynyer kn..hahaha.. sy berpegang pada kate2 niyh.. seseorg yg istimewa,rapat ngan kite x akan pnh mntk untk dihadiahkan dgn LV bags..=),cukup sekadar kita mengingati sesuatu yg istimewa bg mereka..hari lahir is ISTIMEWA buat setiap org kn..