Monday, March 16, 2009

Lompat beruk & bakteria bercinta



"believe life is constantly testing us for our level of commitment, and life’s greatest rewards are reserved for those who demonstrate a never-ending commitment to act until they achieve. This level of resolve can move mountains, but it must be constant and consistent. As simplistic as this may sound, it is still the common denominator separating those who live their dreams from those who live in regret."
~Anthony Robbins

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

WaBaF kini kembali beraksi!
lihat lah beruk-beruk berakal di lutut

Setelah hampir seminggu WaBaF di tinggalkan di bawah flat di mana hampir kesemua penduduknya adalah beruk-beruk yang di biar terkangkang tanpa pengawasan, kini ia kembali mengaauummmm! eh! ngaumm melampau nor bunyinye..hurmm oh! kini ia kembali berkokok di pagi hari. yeaaa!!!! kereta ku dah boleh berjalan. Hurmm mungkin ada yang tak tahu....

hari ni saya cerita kan....

Pada minggu lepas, atas sebab teruja yang amat sangat di campur dengan kelalaian diri sendiri, aku dah kehilangan sebuah beg camera, 1 sebiji camera (Canon 1000D) dan sebiji external hardisk (yakni bukan milik aku,tapi milik si ayed) di Kampung. So nak dipendekkan cerita, kunci kereta aku juga ada dalam beg tu. So terpaksa laa si WaBaF ni bertahan di bawah kandang beruk-beruk yang mempunyai kesedaran sivik di tahap sifar tu selama seminggu. Hari ni aku dah dapat kunci spare dari kampung, terima kaseh kepada Apex sebab sudi membawa kunci tu bersama-sama ke penang. So hari ni dia dapat berjalan kembali seperti biasa..dan terima kaseh juga kepada driver2 bas yang sudi menghantar aku ke tempat kerja pada minggu lepas, dan terima kaseh kepada amet dan apiz sebab sudi mengambil aku ketika pulang. Lepas ni dah tak susahkan korang dah! ^_^

So berbalik kepada beruk-beruk yang di sebutkan di atas..ingat peristiwa pagi yang berdarah? pagi tadi lebih kurang macam tu juga jadinya..cuma 'barang' yang jatuh bukan lagi pampers wanita, sebaliknya..ada telur, ada ikan, ada gulai, ada gula-gula getah! so kira pakej la pagi ni untuk aku sarapan. Baik hati kan penghuni flat aku, nak pergi kerja ada orang sediakan sarapan, letak atas pinggan besar pulak tu (bumbung kereta aku). saya sangat sayang penduduk flat saya! terasa seperti mahu meletakkan bagadel rasa asli di setiap pintu rumah diowang, bawu diowang tahu betapa busuknya tingkah laku mereka nih! itu aku tak ceritakan lagi tingkah laku anak-anak muda di situ pada tengah malam. hish! kalau lah si Klatuu tu datang tempat aku tengok diowang ni, dia musti takkan teragak2 nak musnah kan spesis manusia ni (sapa tahu cerita apa ni?)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

::CAUTION::
Penaklukan bakteria durjana

Semalam seram sejuk satu badan, ci campur dengan kepala yang berat! adeh! maybe nak demam kot! Siap semalam batuk aku dah kategori parah yang amat, selang 5 minit batuk..5 minit batuk..batuk batuk! Si Yana nasihatkan aku, soh makan penadol 2 biji(walaupun aku bawu telan 2 biji, sebab dia suwoh..aku telan lagi 2 biji..hahaha), minum air masak banyak (satu botol besar air masak aku tonggang..perut aku dah jadi perut amet hah), pastu tetdo pakai baju..(adeh! yang ni masalah sikit, aku selalu tetdo tak pakai baju..panazzz ooo..tp memandangkan yana memberi alasan-alasan yang kukuh, so aku pun ikut cakap dia, tetdo la aku pakai baju)....

bliinngggg!!!!!

pagi tadi bangun dah cam sihat sikit, badan tak rasa panaz sangat, tp aku still rasa sejuk sikit-sikit, batuk pun dah kurang..kadang-kadang jaa batuk!! fuhh!! harap-harap esok boleh sembuh sepenuhnya!

thanks yana! ^__^

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Part of life?
Kongklusi cinta lalu

There are nothing such as "i'm not part of your life"..once u enter in, ur foot steps will always in there! from the 1st time we meet, until this moment...u remain the same! nothing change..event my feelings still the same. Yah! i really don't treat u nicely..i know and i'm sorry! but u know somethings, being stand side by side with you is really hard for me. it's not that i don't want to see u..i just cannot control my selft when i see u. Please buy me some more time, i promise..after this, all will be back to normal...just like what u want it to be....

so...

frens?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sekian,
A.L

21 comments:

adifDAS said...

frens..
is alwiz beside us whenever bad or gud
that wat frens do
remember we alwiz beside u bro
huhuhuh

aku sungguh terharu ngan tingah laku org flat ang
sungguh BAIK dan PERAMAH
neaaaahhhhh

adamLUBA said...

yeeaaahhhh..
hiduupp adiiiffffffff!!!!!
^___^

Nadia Yuna said...

peliknya perangai cenggitu. adoii. how can u face dat thing ya adam?

** begedil perisa asli? wahha. Perumpaan ayat yg sangat tragis ni adam! =p **

ayie said...

huh....adam
beg hikmat ang dah ilang ka.............
biar betoi....
baru nak ajak outing ngan awek2 siam kat sini...
melepas la ang..ha..ha..
**sama2 la berdoa supaya masyarakat di flat ni berubah........

epalgreen said...

makaih..
siap ngn complete set ye..
silelah berpindah..
sy jg ddk kat flat..
ade reban ayam lg..
dasyat owh hdp ber'flat' nih..
hahaha
btw
gmbr tu cool ja

;)

Elsa Soraya Othman said...

wee ;) adam, mcm biase. gambar langit kat belakang tuh sungguh menarik perhatian sue.

dan apakaaaaaaaah! tak berubah ubah ke perangai orang orang kat situ, sian kete u eh asik jadi mangsa diorang je eh. nasib baik diorang baling makanan, if diorang ulang balik baling bende berdarah tuh ?

& erk, bagadel rasa asli ? *pandangan berpinau pinau* tapi mcm bagus gak idea tuh. ha ha. nanti lepas dah praktik jgn lupe cite k ;P

as said earlier, take care ov ursev more wokayh!

aainachentak said...

entri pelbagai genre ceritera..
btw aku harap kau sudah sembuh skrg.. :)

owh owh da pictures is so gorgyy!
sgt3 suka!!!
bersedia utk melompat oke?haha :D

adamLUBA said...

nadia..
ya ya! memang pelik! tp nak buat macam mana..dah nama pun hidup ber'Flat'..klu apartment mybe diowang jaga sikit tingkah laku kot..haihh!
uitt! kamu perasaan akan perihal begedil! hehe..

ayie..
ayooo! rugi mampuih aku..adeh! nak buat cam mana aie..langit tak selalu cerah! T__T

epalgreen..
hahha..tu laa..rasanya bebudak yang dok flat ni..minded diowang sama kot? (padahal kita pun dok flat juga kan?)..tapi benda ni atas kesedaran masing-masing laa..well rasanya..bila dah kena atas kepala sendiri baru nak berubah kot..

elsa..
ya ya! gambar2 dalam ni semua di tuju khas buat kamu..sebab kamu suka tengok gambar kan?hehehe
hah tu laa...tak nak berubah perangai diowang..tu yang tetiba rasa nak come out with begedil things tu..huhuhu
baiikk! saya akan jaga diri saya betul2...

aainachantek..
hoho..aku pun harap camtu..tapi batuk ni ada sikit2 lagi nih..demam dah okay! hingus pun dah xbanyak...hehehe

emmetRaxor said...

hahaha..
len kali parkir kat dalam umah..
bawu keta selamat..
idea yang bagus berpindah..
jom adam..
hahahaha..
perut aku macam perut ang ka ang punya perut macam perut aku??
erk..
huhuhuhu...
sama2..
aku ucapkan..
aku pon telibat jugak dalam hal neh,demam sebab amek hang ketika hujan tiap2 hari..
siap tedo atas moto tunggu ang balik keja..
belanja aku makan..
hehehehe...

emmetRaxor said...

alamak lupa nak komen gambaq..
nice kesan khas..
hahaha..

adamLUBA said...

amet..
hahaha..
amik laa biskut pingpong tu..
aku lanjer..
hehehe

yanasaja said...

xbagitau pon ade kunchi keta sekali dalam beg tody!!!! even time buat report pon xchakap!!fine.bye.

adamLUBA said...

yanaaa..
nak cakap macam mana..
dah sampai penang..baru perasan yang kunci keta xder..adeh! klu dah tahu awal2 ada kunci keta tu..dah tentulah saya tulis dalam report..and dah tentu la saya amik kunci spare tu kat umah siap2..tak payah nak tunggu sampai seminggu...kan? lagipun saya dah bgtao kamu yang saya gi kerja naik bas kan? kan? kan?

emmetRaxor said...

hahahha..
yana merajuk..
ayok..
xdapat la nak jadi hero dalam filem dia lagi nanti...
hahahaha...
biskut ping pong dah selalu makan..
ang belanja aku beli lense nikon 35mm f/1.4..
bagi waktu besday aku nanti..
huhuhuhuhu..

Mie said...

yeah..
flat tu adlah aplikasi mars people(opss sory)correction
MOnkey from hell..
tapi ok la..
bfast aku tgk sdp2..kecuali pagi yg merah la..
haha..

adam..
aku paham mu adam dari kelihat ayat terbawah skali..
aku doakan yg terbaik..
=)

adamLUBA said...

erkk...
mie..
ni mie jantan ker mie tino?
hahahaha...

erkk..adeh! tak tak..kamu silap!
ayat last tu di tujukan kepada exgf saya! ^__^

Anonymous said...

patutnye diorg kne ad kesedaran diri! sikap mcm tuh hanya mmburukkn keadaan.
;p

nadya said...

haha. kire u telan 4 biji panadol? huhu. nsib baek tros baek. bhaye kot mkn panadol bnyk2 en adam ohh.

yanasaja said...

die semaken sehat.im glad~tapi tuhlahhhh...hmm.......xdapelah

adamLUBA said...

anonymous..
yup betul! sebab tu saya panggil diowang beruk yang mempunyai otak di lutut..sebab tak reti2 nak sedarkan diri...

dya,
erkk...iyer ker? laa ingatkan pil tidur yang xboleh makan banyak..penadol pun xleh mkn bnyk rupanya ;p

yana,
erkk..kenapa? iyer iyer! semalam saya minum tehOais..saya minta maap..tapi rini saya dah minta air suam kan! saya dh gitau kamu kan? kan? kan?

Munky itu Hanjeng said...

hang bila nak mai amik gambaq aku sebagai abang watson neh?
aku punyala dok tunggu..hehehee..