Monday, March 2, 2009

entry yang kosong!

Perhatian: Entry ini adalah 'merapu' semata-mata. Tidak ada kena mengena dengan yang hidup mahupun yang sudah berada di dalam liang lahat.

Tag dari Elsa Soraya...tag kali ni amat menarik, macam-macam aku nak merapu ni..tapi memandangkan masa tidak mengizinkan, so..hanya setakat ini sahaja yang mampu aku buat...

...tag dari elsa soraya...
.........3.........
.......2.......
.....1.....
MULA!



My Debut Album
Things you do when you've nothing to do. Now you've been tagged, read the instructions below ;)

1 - Open http://en.wikipedia.org/wiki/Special:Random
The first random wikipedia article you get is the name of your band.(alternatively, if the first article you hit is short, hit Random Article two more times.)

2 - Open http://www.quotationspage.com/random.php3
The last four or five words of the very last quote of the page is the title of your first album.

3 - Open http://www.flickr.com/explore/interesting/7days
Third picture, no matter what it is, will be your album cover.

4 - Use photoshop/paint or similar to put it all together.

5 - Post it with "My Debut Album" in the "caption" and TAG the friends you want to join in. (naaahh..i don't want to tag anybody)



album ini di produce dengan menggunakan duit kocek sendiri

5 Fakta mengenai album:


1. Nama band di ambil sempena nama sebuah game jepun. Dimana ia mengambarkan keberanian seorang budak lelaki dan perempuan yang menggunakan pedang 'mana'. Aku dan band mate yang lain merupakan 'kipas-susah-mati" kepada game ini dan di sebabkan itulah kami menamakan band kami sempena nama game ni.

2. Tajuk album adalah dari kata-kata Jose Ortega y Gasset (1883-1955) yang berbunyi "Love is that splendid triggering of human vitality... the supreme activity which nature affords anyone for going out of himself toward someone else." Aku begitu tersentuh dengan kata-kata darinya. Beliau juga merupakan sumber inspirasi aku di dalam menulis lagu dan lirik.

3. Cover album pula, gambar di ambil oleh jeriko1kenobi yang bertajuk 'viginia'. Gambar ini di ambil di taman negara pulau pinang dan model nya merupakan seorang penjual wantan mee di jalan perak.

4. Walaupun title album di dalam bahasa omputih, tapi lagu-lagu di dalam semua adalah di dalam bahasa melayu.

5. Muzik di dalam album ni di mainkan dengan genre J-Goth secara Akustik dengan penyerapan lirik-lirik yang memaparkan kisah-kisah hidup. Kisah ini adalah 'base on true story' .

9 comments:

Elsa Soraya Othman said...
This comment has been removed by the author.
adamLUBA said...

hahaha...elsa!
apa kebenaran nya?

yaahh! anda betul..
rambutnya di perbuat dari mee wantan..
hahahahahaha

You Promise Me Ai said...

muke die sebegitu amat berpadanan dengan status mknan seperti mee wantan.

erotik sungguh.

jangan lupe suruh die tambah variety makanan yg dijual- spageti devil hair pun ok. he he.

Elsa Soraya Othman said...
This comment has been removed by the author.
adamLUBA said...

hahaha..tu laa..asal ada nama blog u plak?
hehehehe

haha..adakah mee wantan tu sejenis yang erotic? kamu ingat ulat mulong ka? adeh2...

hahaha..yah yah! nanti saya usulkan kepada beliau..

Elsa Soraya Othman said...
This comment has been removed by the author.
adamLUBA said...

oh oh! begitu rupanya..

hahahha..
yah yah..tak dinafikan..
apabila 'slluurrrrpppp'..
bunyinya agak seksi..

erkk..mana ada..adeh2..
i suka ulat buku..
^__^

adifDAS said...

aku PHM bnda apa
dh baca 2 3 kali pun PHM
teme kasih...

huhuhuhu

ish rindu ang pula
ad gosip bru psl org terer kta
huhuhu

adamLUBA said...

adif...
xpa..anda xperlu fhm...
^_^