Wednesday, February 18, 2009

Tag by Elsa Soraya

Tag-dah lama rasanya tak buat benda-benda macam ni. So, kali ni aku di tag oleh si elsa soraya (salah seorang bloger kegemaran aku).

1.....
2.......
3...........
tag bermula!!!

1) Tag 8 people to do this quiz. (Those that are tagged cannot refuse:)


2) Continue this game by tagging 7 other people.
  • adifDAS
  • shee
  • dya
  • diana hamasuba
  • ahmadsymy (bob)
  • jojie
  • amet

1.What have you been doing recently?
Kerja (design), Jika ada masa terluang aku akan habiskan dengan membuat perancangan apa yang aku nak buat dalam tahun ni. ^_^

2.Do you ever turn your cell phone off?
Hurmm, pernah! terutama sekali time kerja.

3.What happened at 10am today?
hurm, aku di depan iMac milik office aku, sedang melayari blog si pemberi tag ni. menunggu entry baru dari beliau. tapi hampa~ T_T

4.When did you last cry?
erk, elsa! nak kena jawab ka? adeh2..baru-baru ni! aku tak menangis yang keluar air mata. dari segi luaran aku nampak normal. tapi aku menangis di dalam. sebab....hurmmm! kadang kala diam lebih baik dari bercakap. :P

5.Believe in fate/destiny?
yah! tapi tak sepenuhnya! sebab aku percaya kita sendiri yang tentukan nasib kita. "sesungguhnya tuhan tak akan mengubah nasib seseorang itu melainkan orang itu mengubah nasibnya sendiri".

6.What do you want in your life now?
success..and share it with people!

7.Do you carry an umbrella when it rains or just put up your hood?
umbrella..sebab aku pakai kameja..mana ada hood! adeh!

8.What's your favourite thing to do on the bed?
bermain gitar! lagu kegemaran aku sebelum masuk tidur, 'belaian jiwa' dan 'your call - secondhand serenade'

9.What bottoms are you wearing now?
seluar kakis bewarna cokelat.

10.What's the nicest things in your inbox?
'askm kwn2.nak alamat, nak post kad kawen. - zai Net' hoho..kawan aku yang satu masa dulu nya pernah cakap dengan aku xnak kawin, alih-alih dia yang kawin dulu.

11.Do you tend to make the relationship complicated?
naaahhh~ i don't like complicated..aku suka simple, sweet dan adoroble! =^_^=

12.Are you wearing anything borrowed from anyone?
wait, let me check..hurmmm hurmmmm...nope! not today! hahahahahaha

13.What was the last movie you caught?
Music & Lyric. serius..aku movie ini sangat sweet! lagu way back into love adalah terbaik. membuat kan aku teringat kembali zaman-zaman "dalam hati ada taman".

14.What are you proud of?
my career!

15.What does the oldest text msg in your inbox say?
(empty), baru-baru ni aku dah delete semua msg dalam inbox oleh sebab capacity yang sangat rendah, dan yang terbaru pun xdak sebab sekarang ni aku dapat msg ja terus delete..huahua!

16.What was the last song you sang out loud?
'Belaian Jiwa', sebelum tidur semalam. Tutup pintu, tutup lampu, baring atas tilam, ambil gitar...1,2,3..."seindaaaahh.......

17.Do you have any nicknames?
hurm, 'luba' and the meaning is.........(ada gak orang panggil 'pusat', USB, antu gigi, tooth fairy, A.L, lubang & macam-macam la) panggil adam dah laa oi!

18.What does the newest text say?
'ya ka, aku terpaksa p png.tmn aida blik.klo x tepaksa naik bas la aku. x mau juin ka. mari sama2 naik bas.huhu. (msg dari si adif membincangkan tengtang macam mana hendak ke kL hari jumaat ni)

19.What time did you go to bed last night?
2.00 am

20.Are you currently happy?
hurm..i'm totally happy..but kadang-kadang bila ada 'moment' tertentu..terasa laa juga sedihnya! well..

21.Who gives you the best advise?
my CEO

22.Do you eat whipped cream straight from the can?
Erkkk...nope! are u?

23.Who did you talk on the phone last night?
adif

24.Is something bugging you now?
yah! my feelings T__T

25.Who was the last person to make you laugh?
Kamil - dengan keyboard barunya...yeh yeh!

-----------------------------------------------------------------------------------------------

hurm! nak cerita apa ek! alalalalala...bytheway! hujung minggu ni, insyaallah kalau tak dak kerja urgent di office, maybe aku akan berankat ke kuala lumpur. ^_^. tujuan utama kali ni adalah nak ambil gambar untuk member aku si Apex ni bertunang dengan puteri batu bata nya. hoho, terus terang aku agak excited sebab ini kali pertama aku nak pergi majlis pertunangan dan ini kali pertama nak shoot untuk majlis tunang! hohoho...Leeya! nanti ajak kawan ko yang cantik-cantik tau! hehehehehehe! okaylah sambung buat kerja! huhuhu

Sekian,
A.L

p/s: entry ni sebenarnya di buat semalam (18/02/09), tapi atas beberapa sebab, aku tak dapat nak post nya semalam. huhu!

4 comments:

- Isabella - said...

wow..as photographer majlis tunang..msti best gile...dapat pulak kpercayaan nk handle majlis tu..

hope do it better..carefull!

email pls!

adamLUBA said...

thanks isabella...yah! i hope i can do it batter to... ^_^

my email?
i will pass it in ur blog!

Elsa Soraya Othman said...
This comment has been removed by the author.
adamLUBA said...

hahaha..
elsa, u xtahu ka,
i laa penunggu niang rapik!
cuba tgk kt bahagian nick name tu,
kan ada owang panggi i antu gigi..huhuhu

yah! itu sudah semestinya..musti uploadnyer!

haha, thanks thanks! terima kaseh kerana memahami maksud di sebalik gambar tu..^_^