Monday, February 9, 2009

Jom Pi Penang!



"The Temple of Supreme Bliss that sits majestically at the hills of Ayer Itams is perhaps one of the remarkable gifts that Penang possesses today.

The symbolic and unique characteristic of Kek Lok Si is made well known not only tolocals but also to the mass population of Malaysia. It is like a name that closely related to history of Penang as a whole. Right now, it has becomes one of the top tourist attractions in Penang that is frequent by travelers all around the world.


Kek lok si, temple of supreme bliss, pagoda, penang island, penang vacations, penang tourist attraction" - http://www.penang-vacations.com/kek-lok-si.html



Pada masa cuti raya cina yang lalu, aku dan beberapa rakan office aku telah melawat tempat ini. Yup! walaupun tempat ni adalah tempat beribadat bagi mereka yang mengikut ajaran budha! tempat ni juga menjadi salah satu tempat pelancongan yang menarik di penang. Lampu-lampu dan tanglong hanya akan di gantung masa perayaan hari cina sahaja. Setahun hanya sekali nih, jadi aku pun taknak lah melepaskan peluang ni untuk melihat sendiri apa yang menarik dengan tempat ni.



"WoW!" itu saja yang dapat aku gambarkan masa sampai di sini. Tersangat cantik! tempat nya juga menarik, iaitu di atas bukit. tapi masih ada lagi tempat-tempat yang sedang dalam proses membaik pulih! Hurm, tahun depan mybe aku akan pergi lagi, tp kali ni aku nak pergi dari petang sampai malam. musti best!

Di sini aku sertakan beberapa keping gambar untuk anda semua!









sekian,
A.L

23 comments:

nadya said...

chantek!

adamLUBA said...

tq dya~

adifDAS said...

ish..
rindu penang lak
tmpt nya cantek
jum pg lg nti
huhuhu

Elsa Soraya Othman said...

i love de last pic :) gile chantik!

adamLUBA said...

adif
haha..boleh2..tp kena tunggu raya cina tahun depan la..bawu dia pasang lampu2 ni balik..hohohoho

elsa soraya
erkk..u tgk pic ja tu..klu u ada kt situ..musti berkilau-kilau mata..sangat banyak tanglong..sangat cantik

Clara Emily Cancer said...

kt mn nie adam..
i org penang pn xtau..
tp mmg nice la..

NIMI♥ Co. said...

mmg sangat INDAH!!

Ladynoe™ said...

psst, takde lengchai muka macam hero komik yang solo-solo ke?

adamLUBA said...

clara..
ni kt air hitam penang..dekat ngn area bukit bendera..hahaha..tahun depan kita gi sesama.

nimi..
thanks ^_^

noe..
erkk..ada ada...yang yg sama umur? nak yang tua sikit? nak yg vegeterian? nak yang terer lukis? hoho..hurmm, tp nak kata cam dalam komik tu, susah juga noe..komik cam shin chan tu berlambak laa kt penang ni..hahahahaha

YanaSaja said...

Mahu x saudara berlakon short film saya?saya rasa saudara sangat layak.seyes ni.

adamLUBA said...

saudari yana saja..
hurmm...layak kah saya ni?
short film untuk apa?
tp saudari yana saja belum berjumpa saya face to face..
sesungguhnya gigi saya ronggak, jangankan berlakon, nak jd belakang tabir pun blom tentu layak!

yanasaja said...

Alahhh lets give a shot.Nothing to lose right :-)

epalgreen said...

adam..picta2 anda sngt la lawa..heh
menjeles ni :)

adamLUBA said...

yana saja...
yups! thats right..nothing to lose..
well..when, where and what movie?
mind to tell me? hehehe..if it's okay for you...hell yeah it's okay for me too.. ^__^

epalgreen
erkk..hahaha..thanks! jgn jeles, tak baik! huhuhuuhu

yanasaja said...

gimme ur email.i email u d storyline n everything.tenkiu

adamLUBA said...

dah kasi kt ur blog..bytheway..
JRV? u from PJB?

yanasaja said...

i dari poli perlis

adamLUBA said...

yana...
oh tahu tahu..
poli pauh!
pernah ker sana, tp masa tu poli tak buka lagi..
huhuhuhu...

bytheway, i dah dapat email tu, tp i tak dapat baca! mybe sbb format yang berbeza, sbb kt office i guna mac..hurmm..but the sinopsis u tell me sound interesting!

Clara Emily Cancer said...

00oo kat air itam..
anyway nnti nk pegi la..
bile dkt chinese new year..
br meriah skit.

adamLUBA said...

clara..
yup!
masa tu bawu diowang pasang lampu..
masa lain xbest!
nanti i nak gi tahun depan..i ajak u naa..
bytheway sorry sbb tak dapat kuar membaca buku di borders this week!
my jadual realy2 pack!

Clara Emily Cancer said...

okay2..
nevermind..
another week ade lg..
pape hal bgtau je..
klu g qbay lg..
bgtau la..
Jom!!

FARIE said...

nice shots!!
btw, tumpang lalu yer.. n_n

.liang.n.jo. said...

aiyoh i missed the kek lok si trip. looked fun. lippy asked me to join i didnt T.T