Thursday, January 8, 2009

mari tetdo!



Tak pernah terfikir pun aku akan buat benda ni, tak pernah terlintas langsung. dan apa yang aku buat ni sama sekali bukan diri aku pada satu masa dulu. Aku sekarang membaca buku yang dimana kandungan didalam hanyalah susunan susunan huruf semata - mata. Kalau dulu, buku-buku macam ni baca sehelai muka surat dah cukup untuk dijadikan 'pil tidur'. Hahaha, aku pun tak tahu apa dah jadi dengan aku sekarang, mungkin sebab azam baru kot, bytheway aku membaca ni pun sebab ada orang yang influence aku untuk membaca. So pada mulanya aku macam tak dapat nak terima idea tu, tapi bila pandang dari sudut positive, ada baiknya juga aku membaca, sekurang-kurangnya dapat mem'improve'kan english aku (oh lupa nak gitau, buku yang aku baca ini adalah di dalam bahasa omputih). So harap-harap benda macam ni akan jadi 'tabiat' baru untuk aku.

Minggu yang cukup meletihkan. Minggu ni aku bangun pukul 630am tiap tiap hari. Siap-siap, dalam pukul 7am - 715am aku gerak pergi office. Memandangkan office aku selalu buka pukul 830am, so aku pun gerak la ker mamak pilihan hati aku, RAFFEE. Bersarapan disana sambil membaca buku selama 1 jam (730am - 830am). Start kerja sampai pukul 1.00pm, rehat kejap. Lunch sambil baca buku, juga selama 1 jam (100pm - 2.00pm). Sambung kerja sampai pukul 1030pm (minggu ni banyak kerja urgent : tiap-tiap hari kena berhadapan dengan dateline). Sampai umah dalam pukul 11pm, dinner sambil baca buku (lagi) selama 2 jam (11pm - 1am). Pastu tetdo. Hari berikutnya juga macam tu (sila baca balik yang atas).

Okaylah, ni tengah rehat sekejap, nak sambung buat kerja balik ni, hari sabtu ni nak dok umah diam-diam. nak rehat puas-puas. huhuhu...daa~

Sekian,
A.L

8 comments:

minamisensei said...

work comes first.....bacer buku sebelom tetdo.bedtime storie ke

Anonymous said...

Baca NOVEL yang di influence oleh SHEE..SHEE, for ur information..everything yang you suggest or suruh adam buat, he'll do it even b4 ni bende2 tu bukan smthing yang familiar bg die. So, selalu la suggest or suruh die buat smthing yang +ve ye! hehe..

LeeNazir said...

adam..pe title nye??
lee da bli 8 2b gr8..
mmg bez!!
siap adiahkn kt my bro..

adamLUBA said...

hahaha..lebih kurang laa minamisensei, tp ni lebih kepada 'life' story! persahabatan dan percintaan..good story and the writer which is cecilia ahern got a great way to present the story..realy interesting..my mind keep on "what happen next..and next..and next". aiyarkk!

anonymous...ko saper hah!memandai jaa..ada bukti?apa bukti dia suruh aku baca buku ni?dan apa bukti aku buat apa yg dia suruh buat?'list out' semua benda tu kt aku...yup! tak aku nafikan ada benda yang dia suggest aku ikut..klu korang yang suggest pun, aku akan ikut..depands on what u want me to do..i'll just do the things that can help me grow in life...kenapa korang suka nampak benda yang bukan 'kisah sebenar'?jangan asyik membuat andaian kalau tak pasti...okay!

lee..naaahhh! it's not a motivated book...if u like the story book, so it's okay laa..i'll give the tittle to you later.. ;p

shee said...

haha baekk anynomous ;) will do! alala adamm i penah ke ajar u jahat2? tade kan? kan? hikhik rest cukup2 taw! btw, buku tu mmg best gler na mampos! haa

http://www.youtube.com/watch?v=UwUuU2o_SzQ

video baru

syamela said...

kau mgkn x kenal aku.
tp aku nk tnye, buku yg kau bace 2,
p.s i love u eh?
huwaaaa. nk pinjam weyh!lalala~

Farra Muneera said...

hey adam luba. :)

Buku apa kamu baca?

saya pun mahu link kamu, boleh? ;)

adamLUBA said...

syamela..bukan bukan...tajuk buku tu, "Where Rainbows end - Cecilia Ahern" hohoho...

neera..erkk, tajuk dia tgk yg kt atas..buleh buleh..sila laa link..hehehe