Tuesday, October 28, 2008

Tag by sheera

Hurmm, adeh! saya di tag lagi oleh sheera...walaupun xtahu apa sebenarnya tag ni, tapi saya suka dengan aktiviti ini, sedikit sebanyak kita dapat tahu pasal seseorang itu..betul? hehehe..

Tag
1. Take a screenshot of your desktop without moving/closing any of the windows.
2. tag 5 people



ini bukan pc kt umah, tapi iMac kt opis aku ;p


people that been tag is:
  1. Adif (walaupun shee dah tag hang, ni kira buat sekali harung ja laa)
  2. Amet Gaban (banyak kali dah tag ni, buat laa oiii)
  3. Apex (hah! dia ni agak malas nk update blog..adeh! harap2 dengan ni dapat laa di update!)
  4. Amalina (isk isk, dia ni pun dah di tag banyak kali ni, buat cepat)
  5. Diana Hamasuba (hehe..jangan ingat aku akan lupakan hang..cepat buat!)


Hehehe..harap-harap kita dapat kenal dengan lebih rapat lagi, biarpun hanya dengan desktop wallpaper..alalalalala...ciaaaauuuuu~!!!

Sekian,
A.L
Express the feeling tru lense

Monday, October 27, 2008

Batu Feringgie Pulau Pinang




Hujung minggu lepas adalah hujung minggu yang memenatkan. Start with Jumaat malam, yeaa! chat with my best frien, actualy nak kata chat, tak juga, ym sambil sembang dalam telephone. hurmm, sebenarnya niat hati nak tolong dia buat kerja, but it end up satu pun tak tolong dia T_T! sebab semua dia dapat satelkan sendiri! huhuhu.

Pagi Sabtu, bangun agak lewat, dalam pukul 10 lebih (bagi aku lewat laa tu). Terus mandi dan kemas rumah, yaa..kemas rumah kerana ada orang janji kalau aku kemas rumah dia nak belanja dominos! hohoho..so, berbekalkan suar pendek dan T-shirt hitam, aku menge-mop, menyapu, mengabuih sawang, mengelap lelmari sambil bertemankan mp3 yang banyak mendendangkan lagu-lagu dari The donnas. Habis kemas dalam pukul 3 petang. Aktiviti kemudian diteruskan dengan menonton Super Natural seasion 2, aku tahu citer ni dah lama, ini pun dah kali ke-3 aku tengok (adeh! suka sungguh dengan kereta si dean tu)walalalala. Sedar-sedar ja dah pukul 8malam, masa ni dapat panggilan dari si Apex suroh siap, nak ker auto city katanya, tapi bila dia sampai umah...tukar plan sebab jambatan pulau pinang jam teruk, adeh! terus kitorang plan untuk jamming. Hurmm, kalau tak silap 4 pusat jamming kitaorang serbu, semua full...last sekali jumpa juga kt sg dua berdepan dengan pintu USM. yeaahh, sonok bukan main dapat jamm, masa tu ahli-ahli kugiran adalah, aku sendiri, memerangkan drumer,rythm, vocal & bass (tukar2 laa),Kamil (bass & drummer), Apit (lid & bass), dan Apex (vocal & drummer). Suma lagu..hampeh!!! sebab tak practice dulu. Oh ya! untuk pengetahuan, inilah kali pertama aku jamm ngan bebudak ni. haihhhh! tapi lagu blink182 - all the small things agak terbaik laa untuk malam tu (80% perfect)hahaha. hurmm, dalam tengah jam ni pun dapat beberapa sms dari my best fren (rujuk perenggan atas). Dia ada minta beberapa pendapat tentang kerja, dan aku janji akan teman dia buat kerja malam tu, tp hampeh! masa balik rumah, si Kamil guna tenet untuk melayan Naruto dan aku plan melayan cerita Gokusen season 3 (cerita seorang guru berlatar belakangkan seorang yakuza)! aku tengok sampai xsedar yang kawan aku telepon (sorry iyer T_T).Ini membuatkan aku agak moody pada keesokkan harinya :(

Ahad, pagi tu dengan mood yang agak moody, aku mendapat panggilan tepon dari si Mat Sedap, ajak ber-picnic di batu feringgie (baru nak masuk tajuk utama). So perkelahan ini di sertai oleh bebudak rumah aku (adam, apex, kamil & afiq) dan rumah mat sedap (awek beliau & apit). Kami sampai di kawasan sana agak2 dalam pukul 1tgh hari. Niat hati nak mandi. tapi macam panaz gila, so relax2 dulu, melayan mood (masih lagi moody sebenarnya). agak dalam pukul 4, kami tanpa dapat menahan nafsu, terus mandi..wahhhhhh! dah setahun aku berada di penang, inilah kali pertama mandi laut...best best! aktiviti diteruskan lagi dengan bbq (masa ni dah kul 8 malam. Aktiviti menjadi liar dengan muzik-muzik keras tahap dewa dari artis2 undangan dalam versi akustik (perhh, malam tu kalau ada orang tgk musti diowang ingat mabok, walaupun hanya minum air coca cola..hahaha best best) memandang aku esok kerja, so aku terpaksa pulang awal (dalam kul 1130malam)haihhh..memang penat gila adeh!

Sampai sini saja laa dulu, maaf sebab tak dapat nak tulis detail, sebab aku tgh banyak kerja ni, okaylah! di sini di sediakan beberapa gambar yang di ambil masa perkelahan hari tu.

















Sekian,
A.L
"express the feeling tru lense"

Wednesday, October 22, 2008

Shee, Mie & Amir





Saya betul-betul minta maaf sebab tak dapat 'join' korang this coming sweet november. Ada beberapa urgent job, meeting & family gathering (company) yang terpaksa saya ikuti pada awal bulan 11 nanti. Saya memang nak sangat pergi tau...cuma keadaan tak mengizinkan. maaf ya! Nanti kita rancang lain ek? Jangan risau, 'hutang-hutang' yang saya janjikan tu tetap akan di tunaikan..hehehe! (perh, ayat skema habis)


Mie, Shee, Amir...kowang kuar juga na 1hb ni...kuar nanti amik gambar banyak-banyak naa! naa! naa! naa!


to adif :
Oit kredit xdak oit, aku tak turun colourama..kerja babe! huhuhu


kepada mereka yang bukan diatas:
Minta maaf entry kali ni xdak aktiviti/gambar sebab keadaan diri yang begitu sibuk + masalah-masalah yang merungsingkan fikiran menyebabkan aku hilang sedikit 'mood' untuk kuar atau menulis apa2 cerita. Harap bersabar yah!


Sekian,
A.L

Thursday, October 16, 2008

Shee, Saya, dan Tagged



1. Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself right now

2. Don't change your clothes, don't fix your hair... just take a picture.
3. Post that picture with NO editing.


saya yang bangun lambat, lupa cukur janggut sama misai,
wah wah, first time letak gambar yang tidak di edit


4. Post these instruction with your picture.
5. Tag 10 people to do this.


  1. Apex
  2. Adif
  3. Amet
  4. Amalina
  5. Syazwani
  6. Mie MJ 4 (oit, xkira ko kena buat gak! haha!)
  7. Atiqah
  8. Diana Hamasuba
  9. Thara
  10. MuckAneps

Wednesday, October 15, 2008

Cobalah untuk mengerti....




JRock versi acuostic feat Prisa-cewek comel bangat!





Official video by JRock!




Ya, entry ni, aku letak video kegemaran aku. Bukan apa, nak berkongsi dengan semua...lagu ni aku suka yang versi acuostic, tp sayang, kualiti sound dia xseberapa sangat, so aku letak la sama yang official, bukan apa..lirik dia sangat best, dan lagu ini saya tujukan kepada kamu (kamu tahu siapa kamu)...yeahhhh!


Okaylah, nak sambung kerja balik..hehehe..ciaaaauuu

Sekian,
A.L

Tuesday, October 14, 2008

Raya di Taman Melati

Yah! akhirnya sempat juga aku menulis blog untuk entry ni, banyak benda aku nak ceritakan, aku pun xtahu dapat ceritakan semua or tak. Okaylah, cerita bermula....

Sabtu 11.10.08
Sampai di Shah Alam lebih kurang pukul 4.50 pagi, Adif datang ambil dan terus gi lepak-lepak minum dulu kat seksyen 7. Lepas tu terus balik rumah adif yang juga berada di seksyen 7. Pastu terus lelap kejap sebab penat.

.............

Bangun dalam pukul 9, bermesej - mesej dengan Shee sebab nak tahu alamat rumah dia. Ikut janji kena ada di rumah dia dalam kul 12 tengah hari untuk membantu beliau mengambil gambar disana. Oh! lupa nak bagitau, tujuan aku ke KL kali ni sebab nak pergi majlis rumah terbuka sempena Hari Raya Aidilfitri. Sebab tak mahu lambat, aku dengan Adif bertolak awal, dalam 10.30 kami dah gerak dari Shah Alam (sebab xtahu jalan juga). Di pendekkan cerita, tepat kul 12 aku sampai betul2 di depan rumah Shee, wah! besarnya rumah dia, khemah di pasang dah macam nak buat kenduri kawin ja. Shee kawin ka?hurmmmmmmm.....! Kedatangan kami di sambut oleh Shee, masa tu hanya ada ahli2 keluarga Shee, sekumpulan khatering tengah setup meja (ada sorang tu muka macam Farid Kamil, terkejut gak aku, apa natang ni buat kt sini. tapi rupanya hanya pelanduk dua serupa), dan juga anak-anak dari rumah anak yatim. Majlis bermula dengan upacara baca doa. (sebab aku sampai ja diowang dah baca doa). Aku pun tanpa segan silu terus terjah masuk dengan muka seposen terus snap gambar. Masa ni, aku di bantu oleh Adif dan Shee kata Mie akan datang untuk amik gambar juga.




Sedih tengok muka budak-budak ni (anak-anak yatim), nampak kesunyian dalam riak wajah. Bersyukur rasanya sebab aku masih lagi mempunyai keluarga dan kawan-kawan. Hurmm..di pendekkan cerita, Majlis yang sepatutnya berlangsung dari pukul 12 sampai 4 berlanjutan sampai pukul 6 petang. Adif muka dah macam 'cok badak' sebab penat + krisis rumah tangga!. Hahaha, Nasib baik Mie datang lebih kurang pukul 2. Best betul budak ni, aku boleh di katakan baru kenal la mamat ni, tapi dah macam 5 tahun kenal.hohoho...Kawan-kawan shee ramai gila, isk isk, sampai nak sembang dengan dia pun tak sempat, sekali sekala dapat laa curi-curi masa seminit dua tegur dia. Kesian dia, dah mcm nenek, sebab sakit belakang, jalan pun asyik pegang pinggang ja!hahha..tapi sekurang-kurangnya aku tahu dia gembira bila dapat jumpa kawan-kawan lama dan baru dia. :)







Okay! dah tak tahu nak cerita bab kenduri tu, kami bertolak balik dari rumah Shee agak2 dalam pukul 9malam, sebab nak transfer semua gambar2 yang di ambil tu kt laptop dia (ini lah kali pertama aku dapat tengok muka shee lama-lama..hehehe). Yang paling best, masa nak balik tu, mama shee telah men-declare kami (aku, adif & mie) sebagai anak mama..haha, siap jemput datang rumah lagi, "Datang la lagi nanti, bila-bila masa, rumah ni sentiasa terbuka untuk anak - anak mama! nanti mama buat Roti Capati, Udang Masak Sambal (feveret aku ni), ............(banyak sangat menu yang disebut sampai aku pun xingat).hahaha..Okay-okay cukup cerita di rumah Shee.
Malam tu, aku, adif dan Mie rancang nak tengok wayang kt cinelesure, so dari rumah shee (kul 9) kami terus gerak kt damansara. Yang bestnya, kami gerak pukul 9, sampai damansara pukul 11, (hebat kan?)Ini disebabkan jasa baik Si Sempang (adif - sebab semua simpang dia masuk salah) dan Incik Navigator yang konfident (Mie - sebab dia la tukang tunjuk jalan). Hasilnya, kami bermundar mandir di Kepong dan Damansara Damai, siap pusing tempat tu 3 ke 4 kali lagi, nak kata xtanya orang, tanya..sesat juga..jumpa balik stesyen Mobil yang di penuhi Bangla. Nak tanya diowang, rasa-rasanya tak kan jumpa juga tempat tu. Tp alhamdulliah akhirnya jumpa juga. (adeh! sekali lagi aku rasa bersalah sebab petang tu ada kutuk2 Pacak sesat jalan, sebab diowang datang lambat - rasa-rasanya shee ngan pacak ni ada daulat la, asal aku tegur pasal diowang sesat ja..akhirnya aku yang sesat, adeh!)

So malam tu kami layan cerita 'Disaster Movie', cerita tu punya la BEST sampai aku dengan Mie tertedo. Sedar-sedar ja dah nampak credit kt screen. Adeh! rugi duit aku! huh. Lepas tu lepak-lepak jap kt Hartamas sebab nak pekena Shisha..hohoho, best siot! dengan penat-penat tu, kena Shisha..perhhh tingtong dibuatnya..(padahal xder apa2 pun, action ja lebih).Lepak sampai kul 3 pagi, terus gerak balik Shah Alam dan terus tetdo. (padan muka mie kena ikut sekali hahahaha!)



Ahad 12.10.08
Bangun awal, dalam kul 1030 pagi, mandi mandi, terus gerak ke seksyen 17 sebab aku nak beli tiket bas nak balik Penang. Niat nak balik petang, tapi tiket plak habis, so terpaksa la beli kul1030 malam. Lepas beli tiket, terasa lapar plak, masa tu Mie tunjuk kupon domino pizza, tanpa berfikir panjang, terus gi beli pizza, hehehe..Oh! lupa masa nak gi beli tu, kami singgah rumah Eisz (kawan lama yang gila-gila) dan ajak dia join kami sekali, so di pendekkan cerita terjadi la majlis picnic di tasek Shah alam. Huhuhu, best best (Mie siap ajak lawan sendawa lagi hahahaha).

Lepas kenyang, kami gerak ke Jusco Bukit Raja sebab si Sempang (adif) nak sangat tengok cerita 'Kami'. (Aku pun nak tangok gak! cuma xnak ngaku ja) hahaha...cerita tu sangat best! sampai time gelak, kami gelak...time sedih, kami emo. hahaha, tapi serius la, cerita tu sangat best menyebabkan aku terkenang beberapa orang yang sangat penting dalam hidup aku, so tetiba ja muka-muka diowang ni, terngiang-ngian di kepala aku. Sesungguhnya aku sayang korang. Siapa?hahaha..mana boleh bagitau, sapa rapat dengan aku, dia tahu la sapa yang aku maksudkan, orang yang berkenaan kalu baca ni, saya nak kata sesuatu, saya sayang anda!hehe!
So lepas ja tengok wayang, terus gi hantar Mie kt KTM Padang Jawa (sorry bro sebab xleh hantar ke Cheras, ko pun tahu ada masalah sikit kan?hehe), dan Eisz kt rumah beliau. Lepas tu kami balik lepak2 di rumah Adif, dan dalam kul1030 malam terus gerak balik penang. (Detail-detail yang lain aku cut, sebab tak larat nak taip ni, lenguh jari ni!)hahaha...










Minggu ni, memang best! dapat kawan baru, jumpa kawan lama, sesat jalan, tengok wayang! perh best2! Terima kaseh kawan-kawan sebab buat saya gembira.

Sekian
A.L
p/s: Gambar-gambar masa Majlis Rumah Terbuka tu akan di upload di http://artogroup.blospot.com, tapi bukan sekarang, nanti dah masuk aku gitau len. ciaaauuu~




Monday, October 13, 2008

Friday, October 10, 2008

Raya di Setapak



raya dengan.......


Ini aku lukis di waktu menungu file kerja untuk di save, bapak besar gila file dia, siap aku sempat lukis 2, 3 lukisan lagi, tapi aku masukkan satu ja, sebab......


jumpa kamu esok~


Sekian,
A.L

Thursday, October 9, 2008

I`m back!



raya raya


hey! lama betul rasanya mengadap natang ni! Di sini saya ingin meminta maaf kepada kengkawan yang memberi sms ucapan hari raya, rasa-rasanya tidak ada satu pun sms yang aku balas! Terima kaseh banyak-banyak atas ucapan anda. Raya tahun ni agak kurang meriah sebab terlalu sibuk, raya ke-3 dah balik ke Penang sebab ada hal-hal yang melibatkan kerja dan tidak boleh di elakkan. Cerita hari raya? hurmmm...

Raya Pertama
Tak banyak aktiviti, just lepak rumah Apex bersama-sama dengan Amet, Azam, Alizi, Alia, Adik Alia dan Abang Alia. Lepas tu gerak ke rumah Shima (tiap-tiap tahun mesti pergi rumah dia sebab Apex ajak, adik angkat la katakan! haih! tp best, ada kuih bahulu dengan air sirap). Lepas tu gi beraya rumah Zul (kalu dah boleh sembang dengan dia, memang tak boleh nak berhenti gelak, adeh!), lepas tu makan ais kacang + nasi kandaq + ayam belanda masa sambal di rumah Edi. Malam balik kampung di Alor Star kejap.

Raya Kedua
Pergi ambil Alia di Changlun (umah atok dia), terus gerak ke Kuala Perlis, makan nasi dagang di rumah Anis atau panggilan manja nya Regina lalabye (manja la sangat!). Lepas makan, gerak ke Changlun balik, ke rumah Hidayah (kawan masa sekolah rendah, tapi masa sekolah dulu mana pernah tegur dia, adeh! tak sangka dia ni kelakar juga! huhuhu). Lepas tu terus ke Jitra balik, ke rumah Ihsan (kawan masa sekolah menengah..tetiba time raya ni dia jadi amoi plak). Lepas rumah Ihsan, kami bergerak ke rumah Munirah (kawan masa sekolah menengah juga, cukup susah nak sembang dengan dia dulu, sebab dia rajin study, aku tak!). Lepas tu balik semula ke Changlun (Rumah Amin, sekarang dia dah jadi artis, dulu gemok sekarang dah jadi Hero Remaja!), pastu hantar Alia, Amet dan Nazim ke rumah meraka, aku pulak gerak ke Kampung sebab ada BBQ. Perhh, mula-mula ingat adik beradik ja yang datang, alih-alih satu kampung turun buat BBQ (erk, memang adik-beradik yang datang, baru aku tahu satu kampung tu rupa-rupanya semua adik beradik aku..adeh!)

Raya Ketiga
erk, aku xingat sangat apa aku buat, tp busy gila, sampai sepatutnya aku balik penang dalam tengahhari, terus jadi lewat malam. (masa ni penat nak mampos, aku bawa kereta sambil termenung dengan kelajuan 70km/j - 2 jam hah bawu sampai penang, lembap nak mampos aku bawa malam tu)

Raya ke-empat dan seterusnya
Kehidupan dah kembalik kepada status dan mood bekerja, aku pun xberapa ingat sangat apa yang aku buat, yang pasti aku fokuskan untuk membaik pulih desktop aku. (Akhirnya dapat juga aku menggunakan computer sendiri untuk on9 tanpa meminjam laptop kengkawan).

Di sebabkan cuti yang agak lama, so banyak kerja-kerja aku kena rush! jadi aku agak busy untuk mengupdate blog, myspace, friendster, handphone. Sekali lagi aku minta maaf sebab tak dapat nak melayang korang. hurm, Oh! esok (jumaat) tengah malam aku akan bertolak ke KL untuk beberapa aktivi. huhu, so kengkawan yang berada di KL, kalau sempat, jom lepak! hehe, aku maybe stay Shah Alam (mana lagi aku nak dok kalu bukan Shah Alam). so harap-harap dapat lah nanti aku snap beberapa gambar untuk post dalam blog-blog yang akan datang (dah lama tak ambil gambar sebab terlalu sibuk).

Okaylah, aku pun tak tahu apa yang aku tulis ni sebenarnya, pakai tuliiiiihhh ja sambil termenung, hahahaha! baik saya mahu mengundur diri dulu ya! mahu tidurin, tata, nite nite, ciaauuuu

Sekian,
A.L