Sunday, December 14, 2008

KL Part 1


Mie, Shee, Adam


adeh! 2 hari kat Kuala Lumpur rasa macam 15 minit jer kat sana! belom apa-apa dah nak kena balik Penang! T_T

Sabtu 13/12/08

Sampai KL dalam pukul 5.30am. Mundar mandir, masuk tandas kuar tandas, benti mamak minum, pastu jalan kuar masuk stesyen pudu sampai pukul 7.30am, Shee dan Raziq datang menjemput dengan baby WEU~. Kononnya pada mula nak teman si Raziq ni amik gambar untuk assgmnt dia, tapi bila sampai di tempat yang di maksudkan, pihak pengurusan tu tak bagi amik plak! damm!


Pastu gerak gi sarapan dekat erkk....erkk...(tanya shee ngan raziq la! sumpah xtahu nama tempat tu ;p). Sambil kitaowang makan, sambil miss call si Mie, konon-konon macam dah ada bawah rumah dia laa (note: Mie kalau dah tetdo...godzilla datang tampor muka dia pun tak akan sedar nyer...kan mie kan?). Selepas 15x misscall (aku dengan shee) bawu la si mie ni angkat! dengan nada cuak ala ala otroman yang hampir kehabisan 'power' dia " Shee, u kat mana? mana kereta u? xnampak pun ;-s" kata mie. Shee pun ala-ala otroman mother menenangkan si mie. Selesai makan, bawu kami ke Cheras untuk amik si Mie ni.



Dari rumah Mie, kami gi maxis center, pastu gi public toilet (apa nama ek tempat tu?), pastu gerak gi BB untuk tgk gitar (beli laa shee gitar tu...), jumpa hamzee a.k.a ketua kumpulan (rain-bows). pastu gerak gi maju junction (shee beli hud ngan lense filter), dan selepas tu ker KLCC. Sampai jaa klcc hujan lebat mengalahkan bulu kaki si Mie..hua hua hua..! so lepak laa jalan2 di Suria KLCC tu...bila hujan dah benti, bawu bergerak ker Rantai art event belakang restorant pelita. Orang agak kurang hari tu, mybe sebab faktor cuaca kot. Tapi memang best hari tu, dah macam reunion bebudak poli..dari ke senior sammmmpai laa ke junior, suma ada..hua hua hua....best best!

Shee dan Raziq lepak kejap ja sebab diowang mahu pulang practise dan tetdo...Mie plak kuar lepak ngn bebudak MJ Rangers, dan aku pula lepak ngn wan main futsal kt setapak. eh eh! COP COP! aku xmain pun...tengok jaa...bebudak ni yang main...(kaki ni bukan takat bangku dah..meja, kerusi, sofa suma lengkap)huhu...balik dalam kul 12 teruss bommmm! tetdo! eh silap, sebelum tetdo tu ada rekod satu lagu versi akustik. lagu/lirik dari..

erkk, aku dah nak balik ni, skang kt office...sambung nanti kay ;p

Sekian,
A.L

p/s: KL part 2 : Rain-bows Jaming! akan datang...

4 comments:

sheera said...

adam! tanak bli :p hahaha yeah rase mcm kejap gler u kat cne. bile na transfer kl?

dya said...

haha! mie banyak kena dlm post neh. haha! klaka sunggo. ;p

Orang Tua said...

tu la hang..gelak byk sgt!..
jumma restoran setiawangsa..
ahaha....

adamLUBA said...

Sheera: beli laa...rugi oo..bukan senang nak jumpa, kan hamzee kan, kan raziq kan, kan mie kan, kan adam kan!

dya: hoho..iye2 asyik shee jer kena, sekali sekala bagi mie plak..hahaha

Orang tua: weh! ni musti raziq nih! oh oh.nama mamak pagi tu kt setiawangsa ek?hahaha..tu laa..macam mana nak kawal gelak ni! adeh! lepak ngn kowang ja, macam nak terburai perut ni menahan gelak! adeh2