Monday, September 22, 2008

kaki berjalan


IMG_2609



Sabtu 20.09.08

hurm, dikejutkan oleh si apex pada pukul 10 pg, padahal pukul 630 pg bawu tetdo, sangat mengantok. Selepas itu mengemas rumah (nak raya dah, kena la kemas rumah). Pastu layang citer Kamen Raider Black sampai kul 4 ptg, pergi Tesco untuk bayar bil2 (ada pejabat pos buka tiap-tiap hari kt tesco tu). Pastu kami p Georgetown untuk mengambil gambar di sekitar kawasan Little India, tapi bawu ja snap 2 3 keping, Apex mendapat panggilan (dia On-Call plak hari tu), so terpaksa la kami pergi menguruskan mayat di island hospital (Oh lupa, siApex ni Inspektor Kesihatan, dan secara xlangsungnya aku pun menjadi Inspektor Kesihatan juga pada hari tu).

Lepas selesai suma tu, kami berbuka di Bukit Gambir, dekat-dekat ngan USM. Makan roti canai ja, sbb lepas tu ada jamuan Bufday si Alia (sila lihat entry sebelum ini). Habis parti, gi Karaoke jap (karaoke lagi..haihh ni akibat banyak sangat tengok konsert gang starz ar ni). Dalam kul4 bawu balik.

IMG_2413

IMG_2400

IMG_2396

Ahad 21.09.08

Bangun dalam pukul 10pg, siap-siap dan terus gi USM amik Pija (kawan aku masa zaman sekolah dulu) dan terus bergerak ke Seberang, niat hati nak gi Jusco yang bawu buka tu.
Hurm, nyesal plak kutuk-kutuk shee masa dia sesat jalan, kali ni giliran aku plak sesat jalan, haihh xyah cita la mcm mana keadaan masa tu, dengan minyak nak habis, sib baik ada si Pija ni, dia memang pandai buat lawak (pada hal dia bukan buat lawak pun..tp cara dia bercakap begitu lawak sampai aku sakit2 perut).

Sampai ja di Jusco, 1st impression "wah! besar gila! musti best" tapi betul la orang kata, realiti tak seindah seperti yang di bayangkan. Hampeh betul, xbest harap besar ja..Queensbay juga JUSCO yang best..hahaha

pastu kami balik mcm tu ja, berbuka kt Hammer Bay, balik umah layan Kamen Raider pastu tetdo.

Hujung minggu kali ni sangat bosan..haihhhh~ gambar pun xsnap banyak..Haiiiihhhhhh~
layan jaa laa gambar yang ada ni..Haaaiihhh~Minggu depan akan aku pastikan keadaan seronok..huhuhuhu..

IMG_2576

IMG_2599

Sampai sini ja laa dulu untuk kali ni, si Apex dah tunggu di kedai bawah tu..

SEKIAN,
A.L

8 comments:

P_ZaN said...

apesal bengkak semacam je mate ko tu...hohohoho

Anonymous said...

salam.
huhu. jalan2, terjumpa blog adam ni. fuh tak sangka, keja kt penang ek?
sy org png duduk di permatang pauh, Jusco bru buka tu dkt la dgn rmh sy. hehe. mmg pon jusco tu nmpk saja besar tapi dlm tkda apa sgt. best lg Qbay.

Hafiz

adifDAS said...

huuhuh
aku nk bg tau skit...
stokin kuning bt aku gersang ar...
aalalalla

adamLUBA said...

wakakaka..nanti hang balik sini, aku bg cium stokin tu puas-puas..hahahah

fazli said...

wei....ang time posa ni bejalan je.....
tul ke puasa.......??????

singah fp aku....ada update baru...

......................
..........................
..........................

sheera said...

hahahaha tu la kutuk i lg :p
best kan sesat?
apakah perasaan anda? :p

adamLUBA said...

hahaha..ampunnnn..tak kutuk dah lepas ni..hehehe..

perasaan...hurm, amat mem-bebalkan..iyer laa..
dh laa posa..bukan leh minum..
panaz plak tu..
adeh2...

....dayapp...... said...

hmmm...
kalo sesat pon ade hikmah nye kn..?

boley jln2 smbil makan aty...
hehehe...

p/s: c my page k...