Thursday, August 28, 2008

....!!!



Semalam, balik kerja ingat afiq nak masak, tp hampess! xdimasak juga, so terpaksa mkn luar laa gamaknya. Masa tengah syok layan citer 'Kekasihku Seru' (bapak seraammm) tetiba dapat panggilan dari amet. "Hang dah balik kerja blom?, aku dah sampai ni". Adeh! baru teringat nak kena amik amet kt stesyen sungai nibong.

Memecut dengan kelajuan malar, kereta Tiara memotong hampir kesemua kereta yang berada di hadapan beliau. Sampai sungai nibong, amet dah masuk keta sambil menghisap 'MALBORO' (bapak! sejak bila dia isap rokok nih), kamu pun menuju ke area-area USM. Sampai satu simpang 3 dekat flat pekaka, afiq, (pemandu rally berjaya) menekan break sekuat2 nya sehingga bunyi "syyrrreeeeekkk!" berkumandang, panjang bunyi nya. Lepas keta tu benti, enjin Tiara kesayangan aku tu pun turut benti. Aiyarkk..cilaka punya keta..

Lepas tu nak start balik xboleh, namblas kali aku start, Tiara hanya diam membisu. Aku ngan amet pun apa lagi, terus memegang bontot Tiara, lalu menolak sekuat2nya sehingga kelajuan mencecah 20km/j. Masa tu afiq di bahagian pemandu pun memasukan gear dan "preetutututut", Tiara ku hidup kembali.

Tanpa membuang masa kami pun terus bergegas balik kerana bimbang akan menolak kereta lagi di hadapan bebudak USM. Sampai umah aku cuba start Tiara aku tu lg, tetapi hampes..starter bagaikan tidak berfungsi. Sepi...sepi dan sendiri. Berbekalkan ilmu yang ditonton di dalam cerita kamen raider black, aku melakukan beberapa das tendangan padu maut di kiri dan kanan Tiara. "Padan Muka KO...dah banyak duit aku habis untuk ko, apa lagi ko nak? umah besar? baju baru? rantai baru?..hah?hah? jawab?" bebel aku seorang diri terhadap Tiara. Haihh...Tiara tiara, kang aku beli 5 siri kang..hah bawu tahu..!

so hari ni aku kena bangun awal, dan ke tempat kerja dengan bas. adeh2..lama xnaik bas, sekali sekala naik bas..best gak..huhuhu...

SEKIAN,

6 comments:

@L!FF said...

yee laa seram kan ceta kekasihku seru tuee... p aku ter opocot sedikit coz tengok ko baca blog aku broo.. hahahha... tak pham?? baguslaa belajar laa bahasa brunei kat sana sebelum dtg sini broo.. hihi.. ekceli aku dah lama masuk blog ko niee.. suka tengok pic2 kat sini.. ala aku ni budak baru belajar, kalau slh tlg tunjukkan... hihihi.. :))

@L!FF said...

anyway... pegang montot Tiara???
muahhahahha...
dahsyat...
msti comel Tiara tu kan???
keh keh keh...
penuh imaginasi berganda cerita biskita;))

Anonymous said...

padan muka...
bli ja keta bru
klo tak mampu 5 siri
bli ja 7 siri
ok gak tu
huhuhuh
selamat berpuasa
-adif-

jeebsion said...

Heh .. start blogging tak abaq kat abg pun .. keep blogging .. and yes .. shooting too :-)

sheera said...

hehe sian adam :)

adamLUBA said...

thanks aliff, ya tiara itu memang comel sampai aku nak tendang masuk laut.

adif ceh! jangankan 7 siri, namblas siri pun aku angkut nanti.

jeebsion, haha, bukan xmau habaq, nanti laa tunggu dah banyak gambar sikit bawu nk heboh2kan..alalala

sheera, hehe..thanks dear!