Saturday, December 27, 2008

Bercuti.....



kawan-kawan...mari berJIMBA..saya sudah berada di KL. Bytheway..selamat menyambut awal muharram dan selamat menyambut tahun baru.

Sekian,
A.L

p/s: aku akan berada di KL agak lama, so segala update dan gambar akan di upload selepas aku balik dari bercuti. so..selamat bercuti, see u guys soon!

Thursday, December 18, 2008

tuci tuci cuti



Lagi seminggu mahu cuti! yea yea...

Sekian,
A.L

Monday, December 15, 2008

KL Part 2 : Rain-Bows


picture by Mie edit by Shasheera

Ahad 14/12/08
Pagi bangun dalam pukul 7am. Hantar sms kepada shee untuk ingatkan dia tentang CD yang di janjikan. Lepas tu suruh si wan ni gunting kan rambut aku. (skang dah pendek..yeaaa!!!). Lepak tengok tv sampai tengah hari, gi makan dekat kedai bawah umah si wan ni. Lepas makan wan hantar aku kt LRT wangsa maju. Aku pun menuju ke KLCC. Lepak Aku pun berjalan-jalan di KLCC, niat mula-mula nak beli buku di kinokuniya, tp tak jadi sebab buku yang ada pun tak habis baca lagi..hehehe! So sampai 430pm jumpa Mie terus gerak ke JUSCO wangsa maju. Shee datang ambil, lepak di restorant ala-ala Old Town. Pastu terus gerak amik Raziq dan kemudian amik tok ketua Hamzee dan terus Hot Studio di Wangsa Maju.Dalam perjalanan tu aku dapat rakam beberapa video yang agak menarik (haiiyooohh~). Tapi video ni tak boleh di kongsi di sini atas sebab-sebab orang yang di rakam ni tak bagi. hahaha...tapi rare tu..mana nak jumpa...video cam ni...kan shee kan? ;p

Rain-bows!


Hot Studio Wangsa Maju

Okay! bab ni aku nak ikhlas + jujur cakap. Bukan nak kutuk, bukan nak bodek. Ini cuma apa yang aku rasa.

Pada mula aku dengar pasal band ni, aku minat, tapi aku minat sebab vocalist dia. Sebab aku tahu dia boleh nyanyi dan sebab dia kawan aku. itu ja! tapi tu pada mula-mula la. Tapi semua ni berubah bila aku sendiri berada dalam studio tu dan diowang bermain 'live' depan mata aku. SUMPAH aku cakap, aku teruja. Sebelum ni aku hanya dengar shee cakap yang band-mate dia hebat, dan malam tu..diowang betul2 hebat. Kalau tengok video dalam youtube mybe kowang akan kata "ala..biasa ja" tapi kalau kowang betul2 berada dalam studio malam tu. kowang boleh rasa 'aura' dia.


1,2,3,4,5,6,7,8 mula!

Tak melampau rasanya kalu aku cakap diowang ni akan berjaya satu hari nanti. Aku bukan seorang yang pro dalam bidang2 music ni, nak main alart music pun masih merangkak rangkak lagi. So pandangan aku hanya apa yang aku rasa la. hurmm, tapi malam tu suara shee agak tengelam. tak berapa jelas. maybe sebab faktor studio tu yang menyebabkan bunyi gitar bergema lebih dari vocal.

Yang bestnya, masing-masing ada character tersendiri. Hamzee (Leader/2nd Guitar) dengan caranya yang agak gila-gila tetapi mantap, Raziq (Lead Guitar) dengan cara permainan yang cool dengan muka separa serius, Shee (Voc) dengan gaya slumber + 20% comel, Ijam(bass) gaya dia macam agak malu-malu + 30% rock + 10% gila-gila (sebab ada part nampak dia menari sikit..huahuahua), dan Ija(drummer) dengan gaya bersahaja + macho. Skill masing-masing tak yah cerita la, kalu dah 99% lagu yang di bawa tu sebiji versi asal. memang dah mantap laa kan. hohoho.


Hamzee: Gila-gila + Mantap


Raziq: Cool + 1/2 Serius


Sheera: Slumber + 20% comel


Ijam: Malu-malu + 30% Rock + 10 % gila-gila


Ija: Bersahaja + Macho

Okaylah, oleh di sebabkan aku tak dapat lepak lama dengan diowang, so tak banyak yang aku tahu, ini cuma pandangan pertama aku pasal diowang. Kalau ada masa boleh lepak dengan diowang lagi, aku akan ceritakan banyak-banyak pasal diowang.






Rain-bows : Segitiga (Cokelat)




Rain-bows : Crush crush crush (paramore)





Rain-bows : Born for this (paramore)




So itulah aktiviti last aku sebelum aku balik semula ke penang (masa nak balik tu, diowang main lagu feveret aku dari foo fighter plak, adeh..nasib baik kawan aku dah tunggu, kalau tak memang nak nengok sampai habis)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Perhatian: Aku dengan ni mengistiharkan akan menjadi follower kepada Rain-bows. (Hamzee, ni kira minta izin laa ni..boleh tak?hahaha)


tak tak sala sala...

Habitat
"Aku tak gian dengan rokok ni, cuma rasanya dah jadi habitat aku, tu yang agak susah nak 100% benti!" by adam
-sebenarnya nak cakap tabiat

Papaya
" Shee, lepas ni makan nenas boleh laa terbang (merujuk kepada cerita pepaya)" by Mie
-cerita ni jadi sebab shee nama manja nyer 'yaya' sama dengan character dalam pepaya, tapi mie ni ingat papaya tu nenas (-_-")

Traffic Light
" Bodo nyer kereta, nak belok tu bagi la traffic light. Harap kereta ja mahal" by Shee
- cerita oleh Raziq, sebenarnya shee nak mention signal. hahah


Perkataan yang kurang faham:

Sejak azali...
1. " kira sejak dari lahir la.." by shee
2. " sebelum masihi.." by mie
3. " sejak dari mula-mula lagi.." by adam luba

sebenarnya apa maksud ek?

Sekian,
A.L

Sunday, December 14, 2008

KL Part 1


Mie, Shee, Adam


adeh! 2 hari kat Kuala Lumpur rasa macam 15 minit jer kat sana! belom apa-apa dah nak kena balik Penang! T_T

Sabtu 13/12/08

Sampai KL dalam pukul 5.30am. Mundar mandir, masuk tandas kuar tandas, benti mamak minum, pastu jalan kuar masuk stesyen pudu sampai pukul 7.30am, Shee dan Raziq datang menjemput dengan baby WEU~. Kononnya pada mula nak teman si Raziq ni amik gambar untuk assgmnt dia, tapi bila sampai di tempat yang di maksudkan, pihak pengurusan tu tak bagi amik plak! damm!


Pastu gerak gi sarapan dekat erkk....erkk...(tanya shee ngan raziq la! sumpah xtahu nama tempat tu ;p). Sambil kitaowang makan, sambil miss call si Mie, konon-konon macam dah ada bawah rumah dia laa (note: Mie kalau dah tetdo...godzilla datang tampor muka dia pun tak akan sedar nyer...kan mie kan?). Selepas 15x misscall (aku dengan shee) bawu la si mie ni angkat! dengan nada cuak ala ala otroman yang hampir kehabisan 'power' dia " Shee, u kat mana? mana kereta u? xnampak pun ;-s" kata mie. Shee pun ala-ala otroman mother menenangkan si mie. Selesai makan, bawu kami ke Cheras untuk amik si Mie ni.



Dari rumah Mie, kami gi maxis center, pastu gi public toilet (apa nama ek tempat tu?), pastu gerak gi BB untuk tgk gitar (beli laa shee gitar tu...), jumpa hamzee a.k.a ketua kumpulan (rain-bows). pastu gerak gi maju junction (shee beli hud ngan lense filter), dan selepas tu ker KLCC. Sampai jaa klcc hujan lebat mengalahkan bulu kaki si Mie..hua hua hua..! so lepak laa jalan2 di Suria KLCC tu...bila hujan dah benti, bawu bergerak ker Rantai art event belakang restorant pelita. Orang agak kurang hari tu, mybe sebab faktor cuaca kot. Tapi memang best hari tu, dah macam reunion bebudak poli..dari ke senior sammmmpai laa ke junior, suma ada..hua hua hua....best best!

Shee dan Raziq lepak kejap ja sebab diowang mahu pulang practise dan tetdo...Mie plak kuar lepak ngn bebudak MJ Rangers, dan aku pula lepak ngn wan main futsal kt setapak. eh eh! COP COP! aku xmain pun...tengok jaa...bebudak ni yang main...(kaki ni bukan takat bangku dah..meja, kerusi, sofa suma lengkap)huhu...balik dalam kul 12 teruss bommmm! tetdo! eh silap, sebelum tetdo tu ada rekod satu lagu versi akustik. lagu/lirik dari..

erkk, aku dah nak balik ni, skang kt office...sambung nanti kay ;p

Sekian,
A.L

p/s: KL part 2 : Rain-bows Jaming! akan datang...

Friday, December 12, 2008

Penang ker KL


kawan -kawan, jom beramai - ramai!

Kuala Lumpur, satu ketika dulu pernah menjadi tempat idaman aku untuk mencari kerja dan meneruskan hidup. Tak tahu kenapa aku menjadikan Kuala Lumpur sebagai sasaran, mungkin kerana ramai orang kata hidup di bandar mencabar. Atau mungkin kerana cara hidup masyarakat di sana! atau mungkin kerana teman-teman semua sudah berada di sana. Hurmm..tapi itu dulu, bukan maksud aku tak nak pergi KL, cuma aku dah tak nak tukar-tukar kerja, bagi aku..pekerjaan aku sekarang adalah yang terbaik yang pernah aku kerja. (macam kerja banyak tempat jaa sebelum ni (-_-") ) Aku akan pastikan suatu hari nanti aku akan meneruskan hidup di KL tapi masih lagi bekerja di syarikat yang sama (studeo grafix).

Okaylah! tetiba mencarut apa ntah kt atas ni, abaikan! hohoho...malam ni aku nak turun kL, so kawan-kawan! Jumpa di Red Bunglow esok (sabtu 13/12/08). hohoho...okaylah! nak gitau tu ja ;p hahah!

Di sini aku ada letak sikit beberapa keping gambar yang aku shoot semalam (khamis 11/12/08). Model ini bernama Yin Yin, salah seorang rakan kerja di studeo grafix. Gambar ni juga di ambil dalam studeo grafix dalam pukul 8 malam. Sebenarnya ada banyak lagi gambar, tapi malas nak edit, so post yang ni dulu! nanti klu ada masa, aku update! okay?

Okaylah sampai sini dulu, nak balik umah siap2 ni...Kuala Lumpur...tunggguuuu!!!



yinyin! is she cute???


yinyin with gloomy bear (from japan tau! import nih)


yinyin yangyang


Sekian,
A.L

ps: tak sabar nak tgk Band Rain-bows jam! aku adalah peminat setia kowang oiii!

Monday, December 8, 2008

Raya aidil adha


Selamat Hari Raya Aidil Adha....Hurmm, raya tahun sangat sekajap. Tak puas rasa nya balik kampung. Tahun ni aku melawat sorang ja kawan, Pija. Pada mula nya nak gi rumah dia tengah hari. Tengah sedap sedap dalam perjalanan nak kerumah beliau, dapat message dari beliau suwoh datang pukul 3.30pm. So rancang plan lain pergi Kota Kuala Kedah dulu untuk mengambil gambar. So lepak la kami di Kuala Kedah sampai pukul 3.30pm, elok-elok nak bergerak ke rumah pija, dapat msg lagi dari dia cakap 4.30pm plak. Adif bagi cadangan nak jumpa kawan dia..setelah bertukar-tukar tempat, kami akhirnya jumpa juga di Alor Star Mall. Yang best nyer...jumpa cakap 'hai' kemudian 'bye'. Dah! balik..perhhh buang masa betol.

Dalam keadaan tak tahu nak ke mana, pap! tetiba dapat message daripada pija cakap dia dah sampai umah dia. Alhamdulillah...so bergegas kami ke sana. Yeaaaa...dapat juga jumpa si pija ni, huhu..walaupun dia belajar di USM, dekat dengan rumah aku di Penang, tapi kami jarang jumpa. Ia laa, aku sibuk gila kerja sampai lewat malam, tak kan nak bawa anak dara orang kuaq malam. Mati aku kena ligan dengan bapak dia nanti. hohoho...best juga la jumpa si pija ni. Sebab lama tak jumpa so banyak juga la benda nak bersembang. Sedar tak sedar dah pukul 6.30pm. Terus balik la sebab malam nya dah nak balik penang. T_T


So malam nyer sebelom balik sempat juga laa lepak2 dengan adif ngan nazim. Lepak sampai kul 11, terus gerak balik, Amet yang bawa dan malam tu, aku sangat sakit kepala. haihhhh~ sib baik ada Amet, kalau aku bawa keta tu sowang2 memang aku benti tetdo dulu laa.. ;p


Okayla..busan kan?tak pi mana pun raya ni...oh! aku sepatut nya jumpa dengan Sheya Dona, tapi atas beberapa sebab tertentu tak dapat jumpa dia T_T (nak laksa laa...lapaq ni) huhu..so sampai sini saja laa dulu..

Sekian,
A.L

hoho adamLUBA versi kecik! ngee ngee ;p

Saturday, December 6, 2008

Aktiviti budak kampung!


main drum sangat enjoy!

Sabtu 06.12.08
Dah macam hari kerja, walaupun semalam aku tidur hampir pukul 3.00am, hari ni aku tetap bangun kul 8.00am. Haih! rasa mengantok, tapi mata dah xboleh tidur! so aku pun melayan cerita Tropic Thunder - lakonan mantap Ben Stiler, Jack Black, Robert Downey Jr dan Tom Cruise (pelakon sampingan). Cerita pada mulanya agak bosan dengan lawak2 yang boleh di kategorikan sebagai 'buduh' la...tapi start dari tengah sampai ke akhir cerita, wow! semakin menarik sehingga aku gelak berguling-guling.

Tap! kul 12 Amet Gaban balik dari kerja dengan muka kepenatan. "Hah! bila nak balik kampung?" kata Amet. "Lepas aku mandi, siap-siap2 kita balik la!" balas aku.

* * * *
Amik ko! kol3 bawu kuar umah! (-_-")

So tolak-tolak masa gi bank dan isi minyak, kami start balik dari pukul 3.30pm mengikut Jabatan Pulau Pinang. Aku badjet musti JAM punya jalan nak kuar dari pulau ni, tapi rupa-rupanya lagi ramai orang nak masuk pulau dari keluar pulau. So drive la aku dengan kereta FORD Lancer version 60'an di Lebuh Raya Utara Selatan bersama-sama si Amet Gaban dan si Eddy Kuala (dia ni datang lepak umah sewa kami so balik kg sekali la). "Weh! minta maaf na, aku bawa keta memang macam siput. Busuk - busuk pun amik masa 2jam bawu sampai kedah ni!" kata aku. "Tak pa wei, rileks-rileks sudehhh! nak kalut-kalut pun bukan nak pi mana!" kata si Eddy. "bandages...bandages..bandages...!" nyanyi si Amet Gaban. (aram punya budak, aku sembang ngn dia...dia bantai nyanyi! Adeh!). BAB! dalam dok kata 2jam, 1 jam 15minit aku buat. (ni dah kira standart time sebenarnya) Yang peliknya aku bawa 80kmJ, sepatutnya aku sampai dalam masa 2 jam. hurmm..pelik pelik!

So sesampainya di jitra terus kuar lepak di kedai char kuew teow bekas Mahert dan Mat Cin kerja. Masa lepak ni Amet Gaban ngn Eddy tak xjoin. Aku mula-mulanya lepak ngn Nazim, pastu datang plak Adif, diikuti dengan Amert Fuji, MatDee dan awek beliau. Tak banyak yang di bualkan sebab kitaowang lepak kejap ja pastu terus balik. Masa ni ada orang tepon aku, tapi aku tak sedar and bila aku tepon balik dia tak angkat!T_T hurmm...risau nya. Apa nak jadi-jadilah..malam ni aku musti tepon dia balik.

Malam - plan nak gi amik si Nazim dalam kul 830pm. Elok-elok aku nak kuar, ayah aku balik dan kawannya Pak cik Hashim datang. Waahhh..stop jap! sembang-sembang ngn diowang dulu. hohoho, kali ni topik kami adalah pasal Mobile Phone (hoho ini sebab aku dah pakai HTC touch, so si Abang Hashim ni memang suka bab bab ni). Tengok-tengok jam dah hampir pukul 9pm, so kelam kabut aku gi amik si Nazim, kemudian Adif dan akhir sekali Amet Gaban. Kami bergerak ke Kampung Siam untuk ber-jaming. Perhhh..malam ni jam memang best! walaupun seperti biasa lagu-lagu yang di mainkan akan di ubah dengan sesuka hati. Tapi paling best sebab dapat main lagu dari Jobbersstrobers - Aku cinta aku rindu. Wah wah! sangat best (ada sesetengah part tu pakai hentam main ja..janji bunyi sama). Dan seperti biasa, aku akan bertukar2 posisi, kejap gitar, kejap drum kejap vocal, kejap penyanyi latar, kejap kompang, kira...suka tukar2 la. Bukan apa, experience suma tu, xsalah kan nak mencuba?hehehe..


ni masa tengah nyanyi Fall for you.


ini plak masa lagu Radio


walaupun tak sedap, tapi aku punya suka la ;p


adifDAS dengan rambut baru beliau


"tak tak..sala sala!" - capten Amet Gaban

so lepas jam, kami lepak di kedai char kuew teow (lagi...). Pastu tgk jam dah kul 1130pm, so aku dah janji nak call kawan aku (tadi aku ada mention kan?) so bergegas laa kami balik. Sampai umah terus tetdo (terlupa nak call...T_T) sorry yer...

Hari ni plak (Ahad 07/12/08) nak buat apa ek?

hurmmmm...

Sekian
A.L

ps: Credit to Nazim untuk gambar2 di atas

Thursday, December 4, 2008

Gula-gula Kehidupan


gurl : "sob..sob! isk isk isk!
guy : "kamu..jangan nangis, saya bagi gula-gula! xmo nangis yer sayang!"
gurl : "sob..sob!"
guy : "dah ler...xmo ingat perkara-perkara sedih tau! kamu kena tabah! apa-apa pun yang terjadi, saya
tetap ada di samping kamu! Hidup ni masih panjang, orang kata susah sekarang adalah untuk kesenangan di esok hari. Saya tak mau lagi tengok kamu sedih! saya nak tengok kamu gembira. Kamu berhak mendapat kehidupan yang bahagia. Saya teman kamu yer! dah jangan nangis lagi!"

p/s: Hidup ni memang mencabar...kadang-kadang kita senang, kadang-kadang kita susah! tapi kita kena ingat...yang kita tak pernah bersendirian!

Sekian,
A.L

Wednesday, December 3, 2008

Tenang!



rindu nak karaoke! jom kawan-kawan

wah! minggu ni busy gila! tak sempat nak kuar amik gambar, tak sempat nak lepak bersama kawan. Nak call or nak msg pun tak sempat! haihh! kepada Mie, sabar ek! nanti aku pos kan CD hang tu, serius skang tak dak masa. Mungkin di sebabkan dah hujung tahun so banyak kerja-kerja di office nak kena habiskan. Cuti raya pun dapat 1 1/2 hari ja....

Tak der benda nak cerita sebenarnya, cuma sekarang aku terasa nak sangat menjerit. Dapat layan karaoke pun best ni! hohohoh...kena pulak lagu Tiada lagi kidung mu (lefthanded) dan Misteri mimpi syakila (Wings). Perrhhh terbaik! hohohoh...

Baru-baru ni tetiba aku teringat balik kepada bekas si jantung hati. Terasa rindu pula kat dia, tapi nak buat macam mana, dia bukan lagi milik aku. Hurmm..kepada yang sedang bercinta tu, hargai pasangan korang. Nak bercinta, Senang..nak jatuh cinta, Senang,...nak putus cinta, pun Senang...nak kekalkan perhubungan tu, TAK INGAT PUNYA SUSAH! tapi kalau kita dapat kekalkan perhubungan bila di timpa sesuatu..itu la NIKMAT namanya. Tapi kalau dah tak der jodoh (ayat biasa orang nak lari dari pasangan) nak buat macam mana!

Eh! kenapa tetiba aku cakap pasal benda ni. Sebab baru-baru ni ada orang tanya aku pasal kehidupan cinta aku, so aku cakap la, aku xder comitment kat sapa-sapa lagi. PAP! diowang cop aku GAY! (!@##$$%#% ajar betul). Kat sini aku nak tegaskan..aku lelaki normal yang suka perempuan tulen dan kenapa aku tak dak gurpren. Sebab masih tak dak yang sanggup nak bersama dengan aku. hohohoho...tp aku happy kay! aku ada kerja yang best, family yang penyayang. Kawan - kawan yang terbaik (terutama sekali mereka yang berada di link 'sahabat terbaik') So kehidupan aku sangat bermakna sekarang. Lagipun aku sibuk dengan kerja-kerja aku. Kalau ada gurlpren pun tentu dia sakit hati sebab aku kerja sampai tak ingat dunia.Hahaha..aku memang gila kerja, sebab dengan kerja aku dapat bina hidup dan impian aku..hohoho..okaylah! sebenarnya aku tengah tunggu burger dari member aku. Skang dia sudah sampai..masa untuk makan...nyum nyum...jumpa lagi..daaa~


Sekian,
A.L

Thursday, November 27, 2008

Tag Sexy! : T_T

Aku telah di tag oleh wanie weng, (memang 'weng' ar dia ni..!) adeh! sila ikut arahan iyer :

1. Baca entry kali ni
2. Dalam masa 15 saat, gelak puas puas!
3. Sila tekan ctrl+W (untuk computer) / comand(apple)+W (untuk mac)
4. Diam dan jangan di ingat entry kali ni, jalani kehidupan seperti biasa.
5. Selamat beramal ;p

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tag sexy by wanie weng T_T

Cara-caranya:

1) Sertakan tiga keping gambar anda yang anda rasa paling seksi.
2) Tak semestinya tak berpakaian atau mendedahkan, mungkin anda rasa senyuman anda masa itu adalah seksi, sertakan!
3) Nyatakan kenapa gambar itu begitu seksi di mata anda?
4) Tag 5 orang yang seksi.


because of my smile lol! and the girl also sexy hoho(poyo)


pose yang seksi, semua SGians sangat seksi (poyo lagi!)


(-_-") ....... (the biggest 'poyo' thing i ever do)..... T_T

mereka-mereka yang seksi :
1. Sheera (tgk muka jer pun dah seksi :D)
2. Jojie (hohoho..kawaiiieee ;p)
3. Amalinah
(hehee..nina..pose! snap!)
4. Amet (ini paling seksi nih)
5. Adif (mamat ni xseksi..seksaa hah!)

Sekian dulu, entry yang meraban xtentu pasal pada kali ni, kepada mereka yang saya rasakan seksi tu, buat jangan tak buat..yahooooooo!!!!

Yang seksa,
A.L

Tuesday, November 25, 2008

21st Sheera!


Adam, Mie, Shasheera, Wan, Amir


Happy Birthday Farah Shasheera Binti Rosli :D


Best Friend Forever

Sabtu 22/11/08
tepat jam 5 pagi, aku sampai di kota raya kuala lumpur. Ketibaan aku di pudu raya telah dijemput oleh Wan Sabah dengan muka tak cukup tetdo. Kami melepak dulu di depan kedai 24jam tujuh sebelas. Lepak agak lama, sebab terhibur dengan sorang brader yang main gitar awal2 pagi dengan lagu2 60-an yang cukup menyentap! Aku betul2 teruja dengan mamat ni. memang berbakat.


Service Reception?

Agak2 dalam pukul 630pagi kami berangkat pulang ke Ukay perdana (rumah wan). Lepak2 rehatkan diri, mandi, main gitar, sampai agak2 dalam pukul 12, bergerak ke Bukit Bintang atau nama glamor nya BB. Niat di hati nak teman wan carikan handphone untuk aweknya. akhir sekali aku plak yg tersangkut di situ. Adeh! so dapat la bini no 2 si HTC.


;p

So lepas habis berbelanja dengan bini no 2 ni, kami ke Tesco dekat2 dengan umah si wan ni. Dia nak jumpa client dia. so aku pun secara otomatiknya menjadi bodyguard beliau. perhh! dengar citer diowang punya project juta-juta ni, membuatkan aku terasa kecil saja kt sana. dah la si wan dan si client tu bercakap dalam 'slang' Sabah! adeh! aku hanya mampu menganguk ja walaupun haram tak faham.


Antara gadis-gadis cantik malam itu (=^_^=)

tap! tgk jam dah pukul 7mlm, alamak dah l
ambat untuk ke Birthday Party si Sheera. dengan keadaan hujan renyai-renyai, kami redah juga balik ke rumah untuk bersiap2! Aku sepatutnya busuk-busuk pun kena ada sana dalam 745mlm tp sebab beberapa sebab yang tak dapat di elakkan. Aku dan wan sampai dalam 815mlm. Oh! party berlangsung di restorant Intai-intai (sumpah lokasi tak strategik langsung, tapi kawasan nya sangat cantik!)


Dealova - Sheera - dia mmg cantik dan berbakat! :D

Majlis berlangsung agak lambat, dalam pukul 9 baru start. Serius party tu sungguh hebat dan sangat best, makanan semua sangat sedap! gadis - gadis yang datang malam tu semua cantik-cantik. lelaki pula semua hensem-hesem (erk, aku terkecuali laa ;p). Malam tu aku bertugas sebagai photographer (backup mie ja, dia photographer utama), dengan meminjam camera Shee (Nikon D80 + SB 800). Aktiviti banyak tertumpu kepada nyanyian, banyak bakat-bakat baru dan lama di dedahkan di sini. Paling aku suka sebab ada Rohana Jalil. Perhh..teringat mak dekat kedah! Shee juga ada turut menyanyi malam tu, lagu Pudar - Rossa dan Dealova - Dewa. Sedap sora dia (sapa nak video shee nyanyi dealova buzz aku cepat..hahaha. Yeah, dan yang paling best malam tu aku di puji-puji oleh mama. (Mie jeles..hahahah!). Selesai malam tu dalam pukul 1pg kalau tak silap. Penat babe! tp puas sebab dapat jumpa kawan-kawan, baik yang baru ataupun yang lama.


mama yang best!

Balik ke Ukay perdana dengan menaiki motor sambil membawa gugusan belon yang tertera shasheera 21. Sampai ja terus lelap! zzzzzzzzzz.......


(-_-")

Ahad 23/11/08
Pagi bangun dalam pukul 9. Wan pula bangun dalam lebih kurang 1/2 jam selepas tu. Ayat pertama dia selepas buka mata "adam, belon mana?" Hahaha, rupa-rupanya mamat ni mimpi kena kurung dalam belon. hahah..tetiba si Addin (roomate si wan/kawan masa poli dulu) tanya.."wei, nak McD?". perhh, bagai orang yang mengantok di beri bantal..aku terus angguk dengan kadar kelajuan malar 20km/j. sakit leher lepas tu. Hohoho..sambil makan masa tu tengok cerita 'love stink'. Lawak gila cerita tu. hoho..tup tap tup tap dah pukul 230petang. Aku dengan wan pun bergegas siap dan menuju ke ruma shee.


Amir, Sheera & Wan

Hari ni, kami merangcang untuk hang-out. Tonggak utama aktiviti hari ni adalah Mie, dia yang rancang tempat dan aktiviti yang nak buat. So sampailah kami di MidValley (Tempat ni banyak bawa kenangan kepada aku, dan kebetulan pula tempat yang kami lepak adalah tempat yang merupakan spot-spot kenangan terindah aku pada satu ketika dulu T_T). Yeah hari tu sebenarnya xbuat apa pun just hangout dan tgk movie - 'quarentine'. Jalan cerita agak menarik, effect boleh bagi 5 bintang, tapi cara penyampaian sangat sangat laa xbest. Sebab cerita ni dah macam blairwitch project dan cloverflied. So dengan view camera 1st person tu menyebabkan aku penin dan sangat mengantok. dah laa wayang tu sejuk gila. Adeh!


mereka ni sangat arif pasal ikan, terutama bahagian sirip! ;p

tap! sudah pukul 10.00mlm. Masa untuk berpisah. Masa aku salam sorang-sorang (Amir, Wan, Shee, Mie) tetiba rasa sebak plak. Ditambah lagi dengan suasana hujan renyai-renyai. Perhh..tak pernah aku rasa sampai macam ni. T_T. Tp keadaan memaksa. Setiap pertemuan musti ada perpisahan. So dengan berat hati..aku pun meninggalkan diowang. Masa tu nak jer aku suwoh diowang hantar aku sampai stesyen bas, tapi memandangkan setiap sorang ada hal yang musti di uruskan, so tak jadi la aku kemukakan hasrat tu. Dapat jumpa dan lepak pun dah cukup bertuah bagi aku.


saya bertuah kerana mempunyai kawan seperti dia :)

Macam tu ja laa cerita aku di KL, ada la beberapa benda yang aku tak sebut di sini. banyak sangat. Gambar-gambar pun aku tak amik lagi dari si sheera..so kalau nak tgk lebih lagi gambar2 masa kitaowang di kL..sila lah ke myspace si sheera ni. ;p (promote ni shee...hahaha)
Okaylah..sampai sini dulu. Daa

Sekian,
A.L

p/s: Credit to sheera untuk semua gambar di atas. Gambar ni ada yang diambil oleh aku, Mie, Shafiq dan sheera sendiri. Terima kaseh

Friday, November 21, 2008

Tag by Thara

huh! Baru habis kerja, cepat2 kena siapkan tag ni cepat2, mahu balik-balik kemas barang..kL kL kL..dalam kepala otak aku ada kL kL kL ja skang..... ;p
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RULES:
1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. You must write that song name down NO MATTER HOW silly it sounds.
4. Put any comments in brackets after the song name.
5. Put this on your journal.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. If someone says, "Is this okay?" ... you say?
- "A Beautiful Lie" - 30 Seconds to Mars

2. How would you describe yourself?
- "A Modern Myth" - 30 Second to Mars

3. What do you like in a girl?
-"Attack" - 30 Second to Mars

4. How do you feel today?
- " Battle Of One"- 30 Second to Mars

5.What is your life's purpose?
- "From Yesterday" - 30 Second to Mars

6. What is your motto?
- "Hunter" - 30 Second to Mars

7. What do your friends think of you?
-"R-Evolve"- 30 Second to Mars

8. What do you think of your parents?
-"Savior"- 30 Second to Mars

9. What do you think about very often?
-"The Fantasy"- 30 Second to Mars

10. What is 2 + 2?
-"The Kill" - 30 Second to Mars

11. What do you think of your best friend?
- "The Story" - 30 Second to Mars

12. What do you think of the person you like?
-"Was It A Dream"- 30 Second to Mars

13. What is your life story?
-"2000 Light Years Away" - GreenDay.

14. What do you want to be when you grow up?
-"American Idiot" - GreenDay.

15. What do you think of when you see the person you like?
-"Are we Waiting" - GreenDay.

16. What will you dance to at your wedding?
-"Basket Case" - GreenDay.

17. What will they play at your funeral?
-"Best Thing in Town" - GreenDay.

18.What is your hobby/interest?
-"Blood Sex and Booze" - GreenDay.

19. What is your biggest fear?
-"Boulevard of Broken Dreams" - GreenDay.

20. What is your biggest secret?
-"Brain Stew" - GreenDay.

21. What do you think of your friends?
-"Castaway" - GreenDay.

22. What will you post this as?
-"Closing Time" - GreenDay.

****************************************

With this, I officially tag 3 people :

a) Sheera
b) AdifDAS
c) AmetGABAN


Siyes lawak gila....adeh2...

p/s: maaf saya buat ni dalam keadaan kelam kabut! so xyah laa nak coment2 tajuk lagu tu..gelak sendiri sudah..hahahahaha ;p , dan mp3 saya mmg ada lagu2 ni jew..nak shuffle xboleh..mp3 aku xder function ni..biasa laa mp3 dah tua..sama mcm tuan dia

Sekian,
A.L

Thursday, November 20, 2008

KL lagi Tag lagi T_T

Minggu ni aku tutun ke kL lagi, eh! malam ni la aku turun! yeaaaa :D Tujuan aku kali ni sebab nak menghadiri satu parti hebat gilang gemilang (bufday my best fren!) Tempat aku tak tahu, sebab nanti si Wan Sabah yang akan bawa aku gi sana (Aku ni 'buta jalan' kt KL T_T). Tapi yang bestnya aku dapat jumpa Shee, Mie, Amir, Wan Sabah dan Adif (kalau dia pergi la!). Hohoho..walaupun baru 2minggu lepas jumpa, tp rasa cam dah lama la plak! haih macam ni la nasib hidup di perantauan, kawan-kawan semua kt KL! hurmmm...

Oh! ni part sedih, nak cari tisu jap, hingus dah meleleh dah ni! Aku turun kali ni tanpa yang tersayang, sebab dia ada kerja lain, isk isk...tak lengkap rasanya kalau keluar tanpa dia! uwaaaa...sayang, kenapa awak tak nak ikut, kerja tu skip la dulu! isk isk..tak nak nak biar saya travel sorang-sorang! uwaaaaaaaaaaaaaa~ T_T (hah! dah meleleh dah hingus ni! - padahal aku selsema hari ni, hampeh). Oh! oh! lupa nak bagitau sayang aku ni adalah si Canon 1000D. ;p

hohoho..okaylah! mahu start kerja! bye bye!

Sekian,
A.L

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Haih! kali ni aku di tag oleh 2 orang sekali gus! adeh! mati nak menjawab nih... hahaha..oh! tp tag ni aku dah pernah buat sebelum ni..so kalau aku xnak tag orang boleh? boleh kan?kan?kan?

1. Tag by Eyka Hamasuba (adik member aku si Diana Hamasuba ;p)

1) Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself NOW!.
2) DON'T change your clothes, DON'T fix your hair...just take a picture.
3) Post that picture with NO editing.
4) Post these instruction with your picture.
5) Tag 10 people to do this <---Xmau..uweeekkkk! ;p


yah..ini iMac office aku, hohoho..!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

tag by Jojie Julie (aku dulu selalu kompius antara dia dengan cawak! T_T)

1. What is the relationship of you and him/her?
- Kawan se-poli, hohoho ;p

2. Your 5 impressions towards him/her.
- Antara yang paling comel dalam jabatan rekabentuk grafik (-_-")
- Gila gila (well kalau tak gila jangan masuk JRB la, iye x?)
- Open minded (fikiran terbuka lagi luas, seluas lebuh raya utara-selatan)
- Gila Seni (aku rasa la..ko gila seni gak kan?tp xleh lawan gila se yushi)
- Stylish (eh iyer ke?eh tak! eh iyer! eh tak!....hurm..boleh lah)

3. The most memorable things he/she had done for you.
- First kitaorang lepak dengan campus corner, masa dia konvo, aku rasa itu laa 1st dan last kitaorang lepak sama2! erkk..betul kan?hahaha...tp masa tu sangat best walaupun gusi aku bengkak time tu T_T

4. The most memorable things he/she have said to you?
- "Tak sangka ko kawan baik shee" <--- T_T (xder kene mengena pun, tp ini la ayat yang aku ingat bila sebut 'JOJIE'!)

5. If he/she become your lover, you will…
- turun kL tiap2 bulan sebab dia di KL aku di penang T_T

6. If he/she become your enemy, you will…
- erkk..ngadu kt yushi/addin..suwoh ketok pala dia laju-laju

7. If he/she become your lover, he has to improve his/her..
- hurm...no need lol~ just be what u are!

8. If he/she become your enemy, the reason is…
- dia dengki kt aku sebab aku jadi model masa kt poli..hahahaha ;p

9. The most desirable thing to do on him/her is?
- erkk..entah! dia kawan yang baik! tu jer!

10. The overall impression of him/her is…
- Comel, baik dan tersangat riang ria

11. How do you think the people around you will feel about you?
- POYO (peduli apa aku! janji aku bahagia! ;p)

12. The character of you for yourself is?
- Pendengar yang baik
- Tak suka marah-marah
- Agak boros terutama sekali dalam bab makan/minum
- Mudah terpengaruh (tp skang dah boleh kawal sikit kot)
- Suka benda yang cantik (seni, photo, pemandangan dan gadis)

13. On contrary, the character you hate of yourself is?
- selft confident

14. The most ideal person that you wanna be is?
- understanding

15. For the people who likes you, say something about them.
- Ada ka orang suka aku? hurm, kalau ada terima kaseh banyak2.."suka" anda amat2 la dihargai sebb 'rare' la orang nak suka..paling lama pun 8 bulan ja(kecuali kawan2 baik saya la..itu saya kenal dah lama, tp belum tentu lagi diowang suka saya kan?). Apa2 pun terima kaseh sekali lagi sebab suka aku, aku pun suka kowang gak, jom lepak! ;p

16. Ten people to tag:
- Tak nak tag sebab aku dah buat tag ni. dan aku pun dah kekurangan kawan untuk di tag ;p

17. Who is no. 2 having a relationship with?
-N/A

18. Is no. 3 a male or a female?
-N/A

19. If no. 7 and no. 10 were together, would it be a good thing?
-N/A

20. How about no.5 and no.8?
-N/A

21. What is no. 1 studying about?
-N/A

22. Is no. 4 single?
-N/A

23. Say something about no. 6
-N/A

Monday, November 17, 2008

Cobaaaann~ T_T


monitor ku yang jahanam di jahanam kan lagi, amik ko! T_T

Cobaan...cobaaan....cobaan, "hai mambang tanah, mambang api,mam...."dah dah, terkesima sekejap aku dibuatnya. Haihh~ banyak betul dugaan-dugaan sekarang ni. Mula-mula CPU rosak, bila dah di baiki, monitor plak buat hal. Adeh! orang kata, orang yang berjaya ni pada mulanya memang banyak dugaan. (berjaya kah aku?hurmmm..satu hari nanti!) So kerja-kerja aku akan di 'hold-on' dahulu lah (adif sory! kerja ko xleh nak siap lagi la nampak nya).

okaylah, nak sambug buat kerja ni! (bos! minta maap pinjam masa jap nak update blog ;p)

Sekian,
A.L